Ødegaard-uttaket vekker internasjonal oppsikt

- Vidunderbarnet klar for debuten.

(Dagbladet): Martin Ødegaard (16) har aldri vært nærmere å debutere for Real Madrid. Tidligere i dag offentliggjorde manager Carlo Ancelotti at nordmannen er tatt ut i den foreløpige troppen til møtet med Almeria i morgen.

Og når verdens største klubb tar med en 16-åring i kamptroppen vekker det selvsagt internasjonal oppsikt. Sky Sports, Daily Mail og Marca er bare noen av mediene som har omtalt nyheten.

- Martin Ødegaard er klar for sin Real Madrid-debut, etter at vidunderbarnet ble kalt opp til møtet med Almeria, skriver den engelske giganten Daily Mail.

Trente med A-laget Avisen nevner videre at Ødegaard ikke har fått det til å fungere sammen med Real Madrid Castilla, men at klubbens oppfatning likevel er at drammenseren egentlig bør matches på et høyere nivå enn Segunda Division B.

Daily Mail-journalist Peter Jenson forteller også om dagens Real Madrid-økt, hvor Ødegaard trente sammen med blant andre Cristiano Ronaldo, James Rodriguez, Lucas Silva og Pepe.

Morgendagens match begynner klokken 20.00. Om Ødegaard skulle få spilletid vil han skrive seg inn i historiebøkene som klubbens yngste debutant noen gang.

Den nåværende rekorden tilhører Alberto Rivera. Han var 17 år og 114 dager gammel da han debuterte i 1995. I morgen vil det være 16 år, fire måneder og 13 dager siden Ødegaard ble født.

Flere rekorder Samtidig kan Ødegaard bli den første nordmannen til å aksle den tradisjonsrike hvite trøya. Skulle 16-åringen i tillegg finne veien til mål, vil han på like sensasjonelt vis slette Rául Gonzáles rekord som klubbens yngste målscorer fra 1994.

- Det er tre spillere fra Castilla (B-laget) med i troppen. Ødegaard, Borja Mayoral og Diego Llorente. To av dem vil være med på benken og ha mulighet til å spille, forteller Ancelotti.

Det betyr at manageren vil kutte to mann fra 20-mannstroppen i løpet av det neste døgnet, før han offentliggjør de 18 spillerne som er med i morgen kveld.