Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ødegaard vant talentpris

- Det er stort å få denne prisen.

PRIS: Blant delvinnerne av Statoils talentpris har det norske folk stemt fram Martin Ødegaard (15) som årets fotballtalent. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
PRIS: Blant delvinnerne av Statoils talentpris har det norske folk stemt fram Martin Ødegaard (15) som årets fotballtalent. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Blant delvinnerne av Statoils talentpris har det norske folk stemt fram Martin Ødegaard (15) som årets fotballtalent.

Det kan ikke sies å være overraskende. Ødegaard har hatt en fantastisk sesong for Strømsgodset som førte til at han fikk landslagsplass og ble tidenes yngste spiller i en EM-kvalifiseringskamp.

Både på og utenfor banen har Ødegaard imponert med sine ferdigheter og sitt vesen. Toppklubber fra hele Fotball-Europa har vist interesse for den norske 15-åringen.

- Det har vært et fantastisk år. Det har skjedd mye, og det har skjedd fort, sier Ødegaard i en pressemelding.

- Det er stort å få denne prisen. Jeg er veldig takknemlig, fortsetter han.

I løpet av 2014 er åtte unge spillere blitt kåret til månedens fotballtalent av en jury bestående av Nils Johan Semb, Gøril Kringen og Leif Gunnar Smerud. Vinneren blant dem ble kåret gjennom en folkeavstemning.

Bidrar til barndomsklubben - Statoils talentpris handler om å løfte fram morgendagens helter og gi dem ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen. Martin Ødegaard har hatt en fantastisk sesong, og vi er stolte av å kunne gi prisen til ham, sier sponsorsjef Marius Rosenberg Amundsen.

Hver månedsvinner har fått 50.000 kroner å gi til én eller flere klubber som har betydd noe for deres utvikling. Ødegaard ga i april hele summen til barndomsklubben Drammen Strong, og han gjør det samme igjen når han nå er kåret til årets talent.

- De trenger pengene, og jeg vet de kommer godt med. Det er en fin klubb med mange gode, unge spillere, sier Ødegaard.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media