I DUELL:  Zlatan Ibrahimovic og Martin Ødegaard under gårsdagens landskamp på Ullevaal. Foto: Digitalsport
I DUELL: Zlatan Ibrahimovic og Martin Ødegaard under gårsdagens landskamp på Ullevaal. Foto: DigitalsportVis mer

Ødegaard-venn: - Zlatan har ikke greie på hva han snakker om

Avfeier pappa-uttalelse.

• Norge - Sverige 0-0

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic (33) var toppoppslaget på nesten alle riksdekkende nettaviser i går kveld da han uttalte seg om Martin Ødegaard (16). Norge og Sverige spilte 0-0, og naturligvis var Zlatans inntrykk av Ødegaard noe mange ville høre.

- Hvilket råd vil du gi til Ødegaard hvis han skal utvikle seg videre? spurte NRK.

- Vanskelig å si. Han har vel en pappa som styrer ham helt. Først må han vokse opp og bli mann - og gi slipp på sin pappa.

Superstjerna hadde smilet på lur. Men hadde han også et poeng?

- Nei, mener Mjøndalen-trener Vegard Hansen, som også er en god venn av Ødegaard-familien.

- Fantastisk jobb - Én ting er hvis faren hadde pushet eller vært halvgal. Men Hans Erik (faren) er den beste rådgiveren Martin kan ha. Han har gjort en fantastisk jobb. Akkurat når det gjelder dette, har Zlatan ikke greie på hva han snakker om, sier Hansen til Dagbladet.

Han får støtte av Vålerenga-trener Kjetil Rekdal og TV 2-ekspert Ivar Hoff:

- Jeg skjønner hvor Zlatan vil, og jeg tror ikke det var negativt ment. På et eller annet tidspunkt må Martin stå på egne bein. Men jeg skjønner at når du flytter til Madrid som 16-åring, så er faren trygg å ha rundt seg, sier Rekdal.

- Jeg tror det er en fordel at faren er rådgiver. Se bare på hva duoen har fått til, påpeker Hoff.

- Kompliment Vegard Hansen mener det er et poeng at Zlatan faktisk visste at pappa Ødegaard har vært tungt inne i bildet for Martin sin del.

TETT DUO:  Martin Ødegaard (til venstre) og pappa Hans Erik (til høyre). Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TETT DUO: Martin Ødegaard (til venstre) og pappa Hans Erik (til høyre). Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Det må de bare smile av og ta som et kompliment, sier han.

- Jeg tror heller ikke at de blir fornærmet. Zlatan har sagt ting som er mer provoserende enn dette. Hans Erik har vært flink på individuell trening. Seinest i dagene før landslaget møttes, trente de to på banen vår, framholder Hansen og sikter til Isachsen stadion i Mjøndalen.

Rekdal er heller ikke i tvil:

- Du skal aldri gi slipp på faren din. Jeg skjønner at det er kjekt å ha med pappa. Men han kan ikke gå rundt ham resten av karrieren.

- Faren er med som støtte, og det fungerer positivt, understreker Hoff.

- Jeg tror uansett ikke at han kommer så tett på Real Madrid-systemet.

Fnyser Både Hoff og Rekdal fnyser av fokuset på at 0-0-kampen også var en duell mellom Ødegaard og Zlatan:

- Den ene er en toppstjerne internasjonalt. Det andre er en unggutt i starten av karrieren. Å dra paralleller mellom dem blir bare dumt, mener Rekdal.

Hoff sier:

- Det var ingen duell i det hele tatt. Per i dag er Zlatan av en helt annen dimensjon enn Ødegaard. Zlatan har bevist hva han er god for gjennom 15 år. Han er en avslutter, og gjør spektakulære mål. Ødegaard er i starten av en muligens glimrende karriere.

- Vi kan kanskje begynne å sammenlikne ham med danske Christian Eriksen. Men Eriksen har en avslutningsteknikk som Ødegaard foreløpig ikke er i nærheten av.

Overskrifter TV 2-eksperten Hoff mener Zlatans uttalelse om Ødegaards far må sees i lys av at stjerna liker å spissformulere seg.

- Jeg har lest boka hans, og forguder ham. Blant annet blir han spurt om hva han ga kona si i morgengave. Da svarer han at han ga henne «meg, Zlatan».

Hoff fortsetter:

- For å være ærlig så tror jeg ikke Zlatan bryr seg om en 16-åring fra Norge. Ødegaard er glemt når han drar på ferie. I det hele tatt ser jeg at svenske nettsteder fokuserer lite på kampen, påpeker han.

MJØNDALEN-TRENER:  Vegard Hansen. Foto: Bjørn Langsem
MJØNDALEN-TRENER: Vegard Hansen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer