INGEN RAFA-GARANTI:  Martin Ødegaard starter sesongen 2015/16 som Castilla-spiller, men håper det åpner seg opp sjanser for A-lagsspill - uten at han har fått noen lovnad om at det blir sånn. Foto: Bjørn Langsem
INGEN RAFA-GARANTI: Martin Ødegaard starter sesongen 2015/16 som Castilla-spiller, men håper det åpner seg opp sjanser for A-lagsspill - uten at han har fått noen lovnad om at det blir sånn. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Ødegaard vet ikke om han får spilletid i Real Madrid. - Det er tøft

- Ingen klare signaler.

SOFIA (Dagbladet:) Landslaget gjør i dag de siste forberedelser før torsdagens møte med Bulgaria i Sofia. Gjennom sommeren har det vært knyttet spenning til om Martin Ødegaard vil gå inn i denne kampen som Real Madrid-eiendom - eller om han ville bli lånt ut til en klubb med større sjanser for spilletid i et førstelag.

Noen timer etter at han møtte til landslagssamling i Sandvika på mandag, lukket overgangsvinduet. Uten at Ødegaard skiftet beite.

- Hvor nær var du egentlig et utlån?

- Hvor nær jeg var vet jeg egentlig ikke - vi tenkte ikke noe særlig på det. Vi var opptatt med å trene, bli bedre og ta det for det det var. Jeg har en god hverdag i Real, og trives med det, sier Ødegaard til Dagbladet.

- Vil spille så mye som mulig Unggutten er ett av spørsmålstegnene før Bulgaria-Norge. Tør Per-Mathias Høgmo å slippe en 16-åring ut i en så avgjørende og krevende kamp? Er han klar for en sånn oppgave?

- Du vil alltid spille så mye som mulig, selvfølgelig, sier Ødegaard selv til Dagbladet.

Det samme gjelder når vi spør om Real Madrid-tilværelsen. Rafael Benitez har foreløpig plassert 16-åringen i Castillas tropp på tredje nivå, uten å gi noen garantier.

- Det er tøff motstand, spesielt i klubblaget, så det er tøft. Men jeg håper å kunne bidra i noen kamper for A-laget utover sesongen.

Ingen klare signaler Da Dagbladet spurte Real-manager Rafael Benitez om Ødegaards tilværelse i etterkant av kampen mot Vålerenga i starten av august, svarte han:

- Martin er for ung. Han har et stort talent, og klarte seg bra. Selv om alle kunne se at det var en vennskapskamp, så klarte han å vise fram kvalitetene sine. Nå må vi støtte Martin og jobbe videre med han og se hvor langt han kan nå.

- Hvilke signaler har klubbledelsen i Real Madrid gitt deg?

- Jeg har ikke fått noen klare signaler når det kommer til spilletid og sånt, svarer Ødegaard i dag.

Men mangelen på lovnader tar slett ikke humøret fra 16-åringen. På dagens pressetreff parerte han alle spørsmål med et smil som var optimistisk og jordnært på samme tid.

- Planen er at jeg skal trene med Reals A-lag og spille med B-laget, i utgangspunktet, men hvis det kommer noen skader eller sjefen vil ha meg med, så blir jeg med, erklærer han.