Ødegaard viste storklubber fra hele verden akkurat det de ville se

- Sier gladelig ja til å spille mot Italia.

• Norge U21-Portugal U21 1-2 (0-1)

(Dagbladet): Det var ikke fritt for at interessen for U21-landslagets kamp mot Portugal tok seg opp noe etter at det ble klart at 15 år gamle Martin Ødegaard ikke ble med a-landslaget til England.

Representanter for en rekke av verdens største fotballklubber, Bayern Munchen, Barcelona og Manchester United inkludert, var på plass på Marienlyst for å beskue det norske stortalentet, og unggutten leverte varene.

Ødegaard var høyt og lavt og sto for det meste Norge hadde å komme med offensivt, men det var Portugal som tok ledelsen ved Carlos Mané etter svakt norsk forsvarsspill. Etter pause la Ricardo på til 0-2 før Mushaga Bakenga reduserte like etterpå.

Men flere mål ble det ikke, og dermed måtte Norge se seg slått av portugiserne som har vært suverene gjennom hele kvalifiseringen.

Blir gjerne med mot Italia Ødegaard var godt fornøyd med både egen og lagets innsats da han snakket med MAX etter kampen.

- På en måte er det litt urettferdig at de vinner, for jeg synes vi spiller en utrolig god kamp. Vi spiller dem faktisk ut til tider. Det er synd de er så effektive som de tross alt er. Jeg synes selv at jeg kommer greit ut av det. Det er morsomt å spille, og vi leverer god fotball, sier 15-åringen.

Det er fortsatt snakk om at Ødegaard bør være med mot Italia. Selv sier hovedpersonen at han gjerne spiller på Ullevaal om han får muligheten.

- Det jeg har å bidra med er det jeg viste her i dag. Føler de at de trenger noen av de ferdighetene, sier jeg gladelig ja, sier han.

Billig baklengs Det var ikke spilt mer enn 15 sekunder før 15-åringen for første gang viste hvorfor han er på alles lepper om dagen. Ødegaard luktet usikkerhet i Portugals bakre rekker, snappet ballen og forserte en mann med en lekker tofotsdragning. Dessverre kom aldri pasningen fram til riktig mann inne i feltet, og gjestene fikk avverget.

Etter et snaut kvarter var han igjen på farten, og denne gangen fant han lagkamerat i Strømsgodset, Gustav Wikheim med en lekkert vektet pasning. Men heller ikke denne gangen ville det seg helt for de unge lovende, og skuddet til 21-åringen gikk hårfint til side for mål.

Da var portugiserne langt mer effektive. Wikheim mistet ballen på midten, og deretter gikk det skrekkelig fort. Plutselig befant Mané seg i ensom majestet foran det norske målet, og alene med Aslak Falch gjorde han ingen feil. 0-1 til gjestene.

Ødegaard noterte seg for flere gode involveringer, men det ble bare nesten for de norske gutta som måtte traske i garderoben uten å ha funnet veien til nettmaskene i den første omgangen..

Sløseri Etter hvilen fortsatte Norge å presse, men selv om de hadde ballen store deler av tiden, resulterte det ikke i de helt store målsjansene og igjen viste portugiserne hvor effektive de kan være.

Innbytter Ricardo fikk rusle igjennom det norske forsvaret etter et hjørnespark, og fra kloss holde banket han inn 0-2.

Men Norge fikk omsider også hull på byllen. Etter snaut halvspilt andreomgang fant Ødegaard Wikheim, som igjen fant Bakenga på vei igjennom. Sistnevnte gjorde ingen feil, og dundret inn 1-2.

Norge fortsatte å kjøre kampen, og med ti minutter igjen på klokka holdt Ghayas Zahid på å utlikne etter slett portugisisk keeper-spill, men det ville seg ikke og kampen ebbet ut i tap med 1-2 tross imponerende innsats.

DEBUTERTE IGJEN: Martin Ødegaard var igjen god da Norges U21-lag tok imot Portugal i Drammen. Det endte med tap for Norge, men 15-åringen viste igjen at han er moden for spill med flagget på brystet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
DEBUTERTE IGJEN: Martin Ødegaard var igjen god da Norges U21-lag tok imot Portugal i Drammen. Det endte med tap for Norge, men 15-åringen viste igjen at han er moden for spill med flagget på brystet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer