Landslaget i fotball:

Ødegaard vraket av Lagerbäck: - Vi har bra nok dekning

Uttak av landslagstroppen i fotball.

FØRSTE TROPP: Landslagssjef Lars Lagerbäck presenterte sin første landslagstropp på Ullevaal stadion i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FØRSTE TROPP: Landslagssjef Lars Lagerbäck presenterte sin første landslagstropp på Ullevaal stadion i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Fotballherrenes landslagssjef Lars Lagerbäck tok i dag ut sin første norske landslagstropp.

- Dette kjennes bra. Det er dette som er morsomt med jobben: å starte å jobbe med spillerne. Jeg kaller meg realistisk optimist. Vi har en stor utfordring foran oss i VM-kvalifiseringen. Det krever at vi vinner fem av seks kamper. Tyskland blir det vanskelig å ta - kanskje for vanskelig, sier Lagerbäck.

- Vi har brukt mye tid på spilleranalyse. Vi har sett på rundt 37 spillere, og fått en oversikt. Landslagsfotball er interessant og det er så mye å gjøre. Det viktigste er å være forberedt til treningsuka. Du har så få sjanser til å påvirke kampen underveis, derfor må vi være forberedt. 90 prosent av trenerjobben gjøres før kampen, sier Lagerbäck.

Dette er troppen til Nord-Irland-kampen:

Målvakter:

Rune Allmenning Jarstein

André Hansen

Ørjan Nyland

Forsvar:

Fredrik Semb Berge

Omar Elabdellaoui

Vegard Eggen Hedenstad

Even Hovland

Tore Reginiussen

Jørgen Skjelvik

Jonas Svensson

Gustav Valsvik

Midtbane:

Sander Berge

Jo Inge Berget

Veton Berisha

Mats Møller Dæhli

Moi Elyounoussi

Markus Henriksen

Stefan Johansen

Anders Konradsen

Håvard Nordtveit

Angrep:

Adama Diomande

Tarik Elyounoussi

Joshua King

Alexander Søderlund

Ingen Ødegaard

Snittalderen på troppen er 26,25 år. Spillerne har fra null til 44 landskamper. Troppen er på 24 spillere. Heerenveen-spiller Martin Ødegaard ble ikke valgt ut.

- De spillerne vi har i troppen har vi mer nytte av mot en motstander som Nord-Irland. Vi har bra nok dekning på alle plasser. Derfor er han (Ødegaard) ikke med, sier Lagerbäck om Ødegaard-vrakingen.

Den svenske treneren fortsetter:

- Ingenting er låst for framtida. Jeg vil ha en kombinasjon av spillertyper. Det handler om det beste for laget. Vi må ha en balanse i alle lagdeler og ha ulike spillertyper. Uansett om det er Ødegaard, eller hvem, så er det plass til dem. Er det bedre at Ødegaard spiller 90 minutter på U21, enn å sitte på benken mot Nord-Irland, for eksempel? sier Lagerbäck.

Sander Berge (19) er en mann som kan få sin første landskamp - og er den yngste som Lagerbäck har tatt ut i en landslagstropp noensinne, ifølge ham selv.

- Han har alle egenskaper som trengs, sier Lagerbäck.

Langt bak

Landslagssjefen vil ikke røpe hvem som blir landslagskaptein.

- Vi har snakket om det (kapteinsrollen) og stort sett bestemt oss. Men jeg vil snakke med spillerne før jeg tar avgjørelsen, sier Lagerbäck.

Landslagets første test er mot Nord-Irland søndag 26. mars. Norge er skakkjørt i VM-kvaliken med bare tre poeng på fire kamper.

Gruppa toppes av Tyskland med 12 poeng. Bak følger Nord-Irland og Aserbajdsjan med sju. Så kommer Tsjekkia med fem. Norge har tre og San Marino har null.

To profiler har valgt å takke for seg på landslaget. Per Ciljan Skjelbred sa først stopp, før Alexander Tettey sa nei. Beskjedene kom etter at Lagerbäck ble presentert.

Per Joar Hansen er bekreftet som svenskens assistenttrener.

Gruppe C
Tyskland440016-012
Nord-Irland42118-27
Aserbajdsjan42112-47
Tsjekkia41212-45
Norge41035-73
San Marino40041-170