VRAKET: Real Madrids Martin Ødegaard er ikke med når Per-Mathias Høgmos Norge skal opp mot Hviterussland og Tyskland. Video: Henrik Skolt Redigerer: ... Vis mer

Ødegaard vraket til VM-kvalifiseringskampen mot Tyskland

Høgmo har plukket ut sine menn.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Neste onsdag spiller Norge treningskamp mot Hviterussland før VM-kvalifiseringen starter mot Tyskland på Ullevaal stadion fire dager seinere.

I ettermiddag tok landslagssjef Per-Mathias Høgmo ut 24 spillere som skal være med i begge oppgjørene og det ble klart at Martin Ødegaard er vraket.

- Vi har tatt ut en tropp myntet på Tyskland. Martin Ødegaard spiller to kamper med U21-landslaget og får der nyttig kamptrening, sier Høgmo om utelatelsen av Real Madrid-talentet.

Tok med Samuelsen

Ødegaard har blitt knyttet til en utlånsavtale med den franske toppklubben Rennes den siste tiden. På spørsmål om det potensielle arbeidet med den overgangen har hatt noe å si for uttaket, svarer Høgmo slik:

- Martin er en spiller som jeg har veldig stor tro på, det tror jeg alle vet. Det blir spennende å se hva det ender opp med. I dette uttaket valgte vi å plassere han i U21-troppen.

- Hvorfor er Martin Samuelsen med i stedet? spør en reporter i salen.

- Han har en veldig spisskompetanse som dribler og kontringsspiller som kan komme oss til gode mot Tyskland.

Vil ikke kommentere Ødegaards reaksjon

Høgmo vil ikke si noe om når han ga Ødegaard beskjeden om vrakingen.

- I dag har Martin Foyston pratet med Martin. Jeg har ikke pratet med han selv, sier Høgmo.

- Hvordan tok han vrakingen?

- Det vil jeg ikke kommentere. Jeg prater med spillerne privat, og vil ikke utlevere de samtalene, svarer landslagssjefen.

Satser på kontringer

I de foregående oppgjørene mot Island og Belgia var Norge dyktige på kontringer. Det ønsker Høgmo at laget skal være også mot Tyskland.

- Det er en nøkkel for oss. Vi må gjennomføre en kamp med god struktur i 90 minutter, sier landslagssjefen.

Dette er troppen: Sten Grytebust, Rune Jarstein, Ørjan Nyland, Haitam Aleesami, Jo Inge Berget, Valon Berisha, Veton Berisha, Adama Diomande, Vegard Forren, Pål André Helland, Markus Henriksen, Even Hovland, Stefan Johansen, Joshua King, Martin Linnes, Håvard Nordtveit, Martin Samuelsen, Ole Kristian Selnæs, Per Ciljan Skjelbred, Jørgen Skjelvik, Stefan Strandberg, Jonas Svensson, Alexander Søderlund og Alexander Tettey.