AS: Røper Ødegaards beskjed til Real Madrid

Ødegaards forsakelser overrasker Spania

Ofte er Martin Ødegaard den første som kommer og den siste som drar fra treningsfeltet Zubieta. Nordmannen roses for sin modenhet og ekstreme dedikasjon før, under og etter trening.

STORSPILL: Martin Ødegaard har imponert stort for Real Sociedad denne sesongen. Nordmannen har også overrasket positivt utenfor kamparenaen. Foto: NTB Scanpix
STORSPILL: Martin Ødegaard har imponert stort for Real Sociedad denne sesongen. Nordmannen har også overrasket positivt utenfor kamparenaen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den spanske storavisa AS skriver i dag at Martin Ødegaard ga Real Madrid klar beskjed i sommer:

Det norske stortalentet ba om å få en to år lang låneavtale med klubben han skulle til, i stedet for å nøye seg med ett år. Valget falt til slutt på Real Sociedad i hard kamp mot Bayer Leverkusen, grunnet tydeligere garantier om spilletid.

En låneavtale på to år var altså ikke et tilbud fra Real Madrid eller en forespørsel fra Real Sociedad, men et tydelig ønske initiert av Ødegaard selv, ifølge den spanske storavisa.

20-åringen ønsket en lenge låneavtale for å gi seg selv tid til å utvikle seg i fred og ro i samme treningsmiljø - og for å slippe å måtte forhaste seg med å returnere til Real Madrid.

Nordmannens tydelige ønske om å vente to år med å bli en del av Zinedine Zidanes kamptropp på Santiago Bernabéu, er en del av en moden plan om å være klar for å bli en del av førsteelleveren den dagen han først returnerer til Real Madrid, skriver AS.

Den dagen kommer nærmere og nærmere nå som Ødegaard storspiller i La Liga.

Overrasker på treningsfeltet

Den spanske storavisa skriver videre om hvordan Ødegaard har tatt Real Sociedad med storm også på treningsfeltet. Avisa omtaler ballmagikeren som en ekstremt dedikert og seriøs idrettsutøver på alle mulige måter.

På Zubieta, treningsfeltet til Real Sociedad, skal nordmannen ha overrasket positivt og imponert stort med sin innstilling, dedikasjon og forsakelse for å bli en best mulig fotballspiller.

VANSKELIG Å STOPPE: Atletico Madrid-stjernene måtte sette inn flere menn sentralt for å forsøke å stoppe Martin Ødegaard lørdag kveld. Foto: NTB Scanpix
VANSKELIG Å STOPPE: Atletico Madrid-stjernene måtte sette inn flere menn sentralt for å forsøke å stoppe Martin Ødegaard lørdag kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Han er veldig moden mentalt, og på Zubieta har han overrasket med sin oppofrende og forsakende innstilling på daglig basis. Han er en av de første som ankommer treningsfeltet og er som regel den siste som drar. Hver eneste dag, forteller AS-journalist Roberto Ramajo, som følger Real Sociedad og nå Ødegaard tett.

- Etter treningen med laget tar han en ekstra økt på egen hånd. Han trener knallhardt i styrkerommet hver eneste dag, møter klubblegen og fysioterapeuten og er en toppidrettsutøver til fingerspissen med tanke på både trening, kosthold og restitusjon.

Ramajo rapporterer videre fra treningsfeltet at Ødegaard bruker mye tid sammen med en ernæringsfysiolog for å optimalisere kostholdet, som et ledd i den viktige restitusjonsbiten for å bli en komplett fotballspiller og optimalisere forholdene for maksimal utvikling.

Video not found
HISTORISK: Martin Ødegaard (20) ble første målscorer på Real Sociedads nyoppussede arena. Det skjedde mot serieleder Atlético Madrid. Video: Strive Vis mer

Martin Ødegaard får også tett oppfølging og regelmessige besøk av pappa Hans Erik, onkel Thomas og agent Bjørn Tore Kvarme, som alle hjelper 20-åringen på veien mot å nå sine aller største drømmer.

Dedikasjonen er med på å forklare hvorfor nordmannen er i stand til å legge ned så mange kilometer kamp etter kamp og rett og slett virker å være blant de mest løpssterke spillerne i La Liga.

  • Kvarme har ikke besvart Dagbladets henvendelser tirsdag.

I tillegg har Ødegaard vært en av spansk toppfotballs mest kreative og beste spillere med ball hittil denne sesongen.

- Ekstraordinær spiller

Sportsdirektør i AS, 68 år gamle Alfredo Relano, er mektig imponert over nordmannen.

- Ødegaard er en ekstraordinær spiller som har overlevd en fryktelig tøff kamp. Han kom inn i et sammensveiset Castilla-lag hvor han ble avvist og møtte mye motstand, skriver AS-direktør Relano i sin faste spalte.

- Så dro han ut, og nå er han tilbake i La Liga som en strålende fotballspiller, som styrer kamper, leverer lekre offensive detaljer og er en leder i gode og dårlige kamper.

Assistenttrener på det norske A-landslaget, Per Joar Hansen, følger opp:

- Martin har vært Real Sociedads beste spiller i tre-fire kamper.

La Ligas nest beste dribler

Ødegaards to ligamål på fire kamper gir han delt 4. plass på toppscorerlista i La Liga, sammen med blant andre Griezmann, Bale og Suarez.

Nordmannen står med nest flest vellykkede driblinger i hele La Liga denne sesongen med sine 12, bare slått av Nabil Fekirs 13 vellykkede driblinger - en statistikk som for øvrig Lionel Messi, som nå er skadet, bruker å toppe.

Ødegaard er også nr. 6 på lista over flest nøkkelpasninger som toppes av Toni Kroos.

- Måten Real Sociedad spiller fotball på, passer meg perfekt, sa Martin Ødegaard etter lørdagens maktdemonstrasjon.

Etter fire serierunder i La Liga er Ødegaard rangert av som den tiende beste spilleren i hele ligaen så langt på Whoscoreds spillerranking, altså hvor samtlige spillere i Barcelona, Real Madrid og Atlético Madrid er inkludert.

Topp 10-lista ser slik ut:
1. Karim Benzema
2. Gerard Moreno
3. Joan Jordan
4. Antoine Griezmann
5. Arthur
6. Nabil Fekir
7. Casemiro
8. Toni Kroos
9. Denis Suarez
10. Martin Ødegaard

Av disse ti er det Benzema, Moreno, Griezmann, Casemeiro, Kroos og Ødegaard som er de eneste som har spilt samtlige fire kamper og dermed har mest relevant vurderingsgrunnlag.

På plassene bak Ødegaard følger spillere som Gareth Bale, Sergio Busquets, James Rodríguez, Luis Suárez og Frenkie de Jong.

Det foreløpige klimakset kom lørdag da Ødegaard scoret og storspilte mot serieleder Atlético Madrid. Nordmannen var så god at Atletico Madrid-manager Diego Simeone gjorde grep i pausen for å forsøke å stoppe playmakeren fra Norge.

  • Les mer om det her:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer