TILBAKE: Martin Ødegaard er tilbake på Real Madrids treningsfelt. Her i aksjon sammen med blant andre Gareth Bale. Bilde med tilltatelse fra realmadrid.com. Foto: Helios de la Rubia.
TILBAKE: Martin Ødegaard er tilbake på Real Madrids treningsfelt. Her i aksjon sammen med blant andre Gareth Bale. Bilde med tilltatelse fra realmadrid.com. Foto: Helios de la Rubia.Vis mer

Martin Ødegaard

Ødegaards framtid: - Hypen har stilnet litt

Real Madrid har fortsatt troa på Martin Ødegaard, men et utlån til en spansk klubb er trolig spillerens neste karrieresteg.

Ifølge spanske Don Balon ønsker Real Madrid-president Florentino Pérez å selge Martin Ødegaard, mens klubbens nyansatte trener Julen Lopetegui håper å få beholde nordmannen.

MORO PÅ FRITIDA: Martin Ødegaard og Morten Thorsby er lagkamerater i Heerenveen og er begge tatt ut på A-landslaget. Mellom slagene parodierer gutta hverandre. Video: Facebook.com/fotballandslaget Vis mer Vis mer

Den spanske avisa er ikke kjent for å være blant de mest troverdige kildene når det kommer til Real Madrid, men artikkelen tegner et bilde av sommeren som tida for ville overgangsrykter og usikkerheten rundt Ødegaards situasjon i klubben.

19-åringen er tilbake på Real Madrids treningsfelt etter sommerferien, og har denne uka trent med Gareth Bale og de andre stjernene. Spørsmålet er hvor lenge han blir før klubben finner en ny løsning for den kommende sesongen.

- Ikke optimalt

For selv om Ødegaard trener med Real Madrid nå, er det lite trolig at han er på plass når La Liga starter 19. august.

- Situasjonen nå er litt som fra før han dro på utlån til Heerenveen. Jeg tenker at han kommer til å fullføre pre-season med Real Madrid, for så å dra på utlån til en spansk klubb. Det ble ikke optimalt i Heerenveen, og jeg tror at klubben nå ønsker å låne han ut til en klubb i hjemlig liga, forteller presidenten i Real Madrids norske supporterklubb, Magnus Kragtorp.

Ødegaard spilte 24 kamper i Eredivisie forrige sesong, og noterte seg for to mål og en assist. I april ble tenåringen skadet, og sesongen var i praksis over.

- Ikke superhappy

Ødegaard var blant verdens mest omtalte fotballnavn før overgangen til Real Madrid i 2015, men de par siste åra har hysteriet roet seg litt. Derfor er det ikke hans navn som figurerer oftest på ryktebørsen i sommer.

- Nei, han er faktisk veldig lite nevnt. Hypen har stilnet litt. Heldigvis, vil jeg si. Det er litt mer rolig nå, og det er sikkert Ødegaard greit fornøyd med. Han er nok ikke «superhappy» med alle medieoppslagene, mener Kragtorp, som har sine tanker om hva som kan bli spillerens neste stoppested.

- Jeg tenker at det kan være aktuelt med utlån til en Madrid-basert klubb som Rayo Vallecano og Getafe, sier Kragtorp.

- Har troa

Supporterlederen tror det også kan være aktuelt med et salg, men da vil Real Madrid sikre seg en tilbakekjøpsklausul. Flere spillere fra akademiet har gått den veien, for så å komme tilbake til hovedstadsklubben noen år seinere.

- Det er ikke veldig vanlig å slå gjennom i Real Madrid i så ung alder. Dani Carvajal ble for eksempel solgt til Bayer Leverkusen, for så å bli kjøpt tilbake. Nå er han en av verdens beste høyrebacker. Situasjonene til Álvaro Morata og Lucas Vázquez var også like, forteller Kragtorp.

Uansett hva som blir løsningen for Ødegaard nå er han klar på en ting: Nordmannen kan fortsatt ha ei framtid hos den regjerende Champions League-mesteren.

- Han hadde aldri vært med på treningene nå hvis de ikke hadde troa på ham, mener Kragtorp.