TILBAKE I NORGE: Martin Ødegaard spilte for Real Madrid mot Vålerenga. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TILBAKE I NORGE: Martin Ødegaard spilte for Real Madrid mot Vålerenga. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Ødegaards kryptiske svar om framtida

- Magefølelsen sier at jeg trives i Madrid.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): For første gang siden treningskampen mot Roma 18. juli fikk Martin Ødegaard ikle seg Real Madrids ikoniske, hvite trøye og slippe til sammen med lagets største stjerner i 0-0-kampen mot Vålerenga.

16-åringen viste seg fram på en positiv måte de 47 minuttene han spilte, med flere prov på sin eminente nærteknikk og enestående overblikk.

Det er imidlertid langt fra sikkert hvor Ødegaard vil tilbringe den neste sesongen. På spørsmål fra VG om hva magefølelsen sier, svarer drammenseren slik:

- Jeg trives godt i Madrid, jeg. Det er det magefølelsen min sier, forteller Ødegaard til et mannsterkt pressekorps, mens Real Madrids pressesjef står ved siden av og tar opp alt som blir sagt.

Veldig lærerikt Ødegaard ankom Oslo i går - etter å ha vært på tur med Real Madrid i hele sommer i land som Australia, Kina og Tyskland.

Til Dagbladet forteller den norske landslagsspilleren at det har vært en stor opplevelse.

- Jeg syns det har vært veldig lærerikt å være på tur med verdens beste fotballag og verdens beste fotballspillere. Jeg har lært utrolig mye hver eneste dag, trent godt og fått spilt noen kamper, så det har vært bra, sier Ødegaard.

Ballvirtuosen, som kjemper en nærmest umulig kamp med superstjerner som James Rodriguez, Isco og Jesé om spilletid - og da nevner vi ikke engang Cristiano Ronaldo, Gareth Bale og mindre profilerte typer som Denis Cheryshev og Marco Asensio - har blitt linket til utlån til flere ulike La Liga-klubber de siste månedene.

Selv tenker han imidlertid bare på én ting før den kommende sesongen:

- Jeg har ikke satt meg meg noen voldsomme mål, egentlig. Jeg har bare et mål om å hele tiden bli bedre og utvikle meg videre.

- Kult å komme hjem Etter snaut fire minutter i pressesonen ble Ødegaard geleidet ut i den norske sommersola, forbi en horde av hylende fans og inn i en ventende buss.

Med en skadet Ronaldo hjemmeværende i Madrid, var det aldri noen tvil om hvem ettermiddagens største profil var. Folket kom for å se Ødegaard. Og Ødegaard syntes det var moro å få vist fram noen av ferdighetene som har gjort ham til verdens kanskje mest omtalte fotballtalent i 2015.

- Jeg føler det er sånn spillestilen min er. Det er moro å spille sånn jeg liker. Da koser jeg meg. Det var kult å komme hjem å spille foran et fullsatt Ullevaal, sier unggutten.

- Mange folk er utålmodige med tanke på framtiden din. At det er et så stort trøkk rundt deg, gjør dét at det blir vanskeligere å ha et langsiktig perspektiv?

- Ja, det er alltid vanskelig å se langt fram i tid. Det tror jeg det er for alle - men jeg er fortsatt 16 år, så jeg har veldig mange år på meg til å bli en god fotballspiller. Jeg trenger ikke stresse, sier Ødegaard.