LAVT NIVÅ: Kampen mellom Real Madrid Castilla og hjemmelaget Trival Valderas var ikke av spesielt god kvalitet. Det må den slitte kunstgressmatta ta sin del av skylden for.
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
LAVT NIVÅ: Kampen mellom Real Madrid Castilla og hjemmelaget Trival Valderas var ikke av spesielt god kvalitet. Det må den slitte kunstgressmatta ta sin del av skylden for. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Ødegaards nye lagkamerater holdt norsk 1. divisjonsstandard

Castilla skuffet mot tabelljumboen.

• Trival Valderas - Real Madrid Castilla 0-0

ESTADIO LA CANALEJA (Dagbladet): I dag tok Zinedine Zidane med seg sitt Real Madrid Castilla og kjørte i 20 minutter til Alcorcón for møtet med tabelljumbo Trival Valderas.

Det var topp mot bunn i avdeling to (av fire) på Spanias tredje øverste nivå. Det burde betydd tre nye poeng til Castilla i deres pågående opprykkskamp, men slik gikk det ikke.

ENERGISK: Castilla-trener Zinedine Zidane var aktiv på sidelinjen under hele oppgjøret. 
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ENERGISK: Castilla-trener Zinedine Zidane var aktiv på sidelinjen under hele oppgjøret. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

For mens Martin Ødegaard trente med A-lagsreservene på anlegget i Valdebebas, skuffet Castilla stort.

Ødegaard ville briljert På papiret mønstret Zidane et relativt sterkt lag. Den største stjerna, 20 år gamle Álvaro Medrán, har spilt flere kamper under Real Madrid-trener Carlo Ancelotti denne sesongen.

Senest i desember scoret den fotrappe kantspilleren mål i Champions League da Ludogorets besøkte Santiago Bernabéu. For folk som ikke kjenner Medráns bakgrunn, ville det imidlertid ikke vært lett å forstå ut ifra dagens prestasjon.

For selv om Medrán var blant de bedre Castilla-spillerne mot Trival Valderas, var det generelle nivået lavt.

MÅLLØST: Det ble 0-0 da Castilla gjestet Trival Valderas.
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MÅLLØST: Det ble 0-0 da Castilla gjestet Trival Valderas. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Etter at dommer Albert Martos blåste i fløyta for siste gang etter 94 minutter, kunne man slå fast at 16 år gamle Ødegaard ville hatt veldig store muligheter til å dominere og diktere spillet om han hadde vært på banen.

Dårlige fasiliteter Om man skal sammenligne de to lagene med norsk fotball - med utgangspunkt i dagens kamp - var Trival Valderas et lag som sannsynligvis ville slitt med å holde seg i 1. divisjon, mens Castilla trolig ville kjempet på øvre halvdel i samme liga.

La Liga-ekspert Petter Veland så også dagens kamp, men er usikker på hvor bra nivå tre i Spania egentlig er.

- De fire avdelingene på Spanias tredje øverste nivå består av 80 lag, så det er store forskjeller. Jeg har sett for lite av Castilla til å si om de er like gode som Strømsgodset eller Bryne, forteller Veland til Dagbladet.

POPULÆR: Zidane fikk overlegent mest oppmerksomhet fra tilskuerne i Alcorcón. Her går den franske legenden raskt mot lagbussen.
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
POPULÆR: Zidane fikk overlegent mest oppmerksomhet fra tilskuerne i Alcorcón. Her går den franske legenden raskt mot lagbussen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Ødegaard er på sin side vant til en langt tøffere kamparena fra tiden i Strømsgodset og Tippeligaen enn det han ville møtt om han hadde spilt i dag. Det vet også Zidane, som kan dra svært god nytte av nordmannens ferdigheter i serieavslutningen.

- Med tanke på de to siste kampene til Castilla, forventer man at det nivået ikke skal være noe som helst problem for Ødegaard. I utgangspunktet skal han kunne være en veldig viktig bidragsyter til at de rykker opp, som er det soleklare målet, sier Veland.

Greit for en stund Selv om Ødegaard er vant med kunstgress fra Drammen og Marienlyst, var det kanskje like greit at unggutten sto over dagens oppgjør. Den kunstige gressmatta på Estadio La Canaleja var nemlig ikke i nærheten av å holde samme standard.

- Når kampene spilles på en slik bane, er det vanskelig å se de store forskjellene på lagene. Det er også derfor det er så viktig at Castilla rykker opp, mener Veland.

GARDEROBEANLEGGET: Til høyre ligger kiosken på Estadio La Canaleja, mens garderobene er til ventstre i dette bygget. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GARDEROBEANLEGGET: Til høyre ligger kiosken på Estadio La Canaleja, mens garderobene er til ventstre i dette bygget. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Forholdene vil imidlertid være mye bedre når Castilla spiller neste kamp hjemme mot Athletic Bilbaos B-lag søndag om en uke.

Da kan det fort komme flere tusen tilskuere på Alfredo di Stefano stadion, som ligger inne på Madrids treningsfelt. I alle fall om lagets største stjerne, Martin Ødegaard, skulle debutere.

LITE STED: Bua på stadionen i Alarcón. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
LITE STED: Bua på stadionen i Alarcón. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer