Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ødegaards nye lagkaptein er misunnelig på lønna hans: - Skulle gjerne tjent de pengene

Mener ingen har hatt den rollen før.

(Dagbladet): Fredag ble Martin Ødegaard (16) omsider presentert som Real Madrid-spiller i den spanske hovedstaden.

Overgangen har vekket oppmerksomhet over hele fotballverden, og ikke minst spekulasjonene om at 16-åringens lønn er så mye som 80 000 pund i uka har fått ekspertene til å heve øyenbrynene.

• Se panelet diskutere Ødegaards lønn i videoen øverst i artikkelen

- Skulle vært i hans situasjon Emnet kom opp etter at Real Madrids reservelag Castilla holdt pressekonferanse søndag kveld, og lagkaptein Sergio Aguzo måtte finne seg i å svare på spørsmål om nordmannens angivelige kjempelønn.

- Det er ikke sånn at det plager meg veldig, men jeg skulle gjerne vært i hans situasjon og tjent de pengene det sies at han tjener. Klubben gjør sin jobb og benytter seg av sine ideer og prinsipper. Når alt kommer til alt må alle jobbe for sin egen sak for at vi skal oppnå vårt felles mål, sier Aguza ifølge den spanske avisa AS.

Cmores Magnar Kvalvik og Dagbladets fotballekspert Morten Pedersen var på plass i DBTVs studio i dag, og førstnevnte sier at det fort kan bli en ny hverdag for Ødegaards nye lagkamerater.

- Han ble naturlig nok spurt om Ødegaard, og det virker nesten som om han forsnakket seg litt. Likevel virker det også som om de har fått sin Halilovic som er Barcelonas store framtidshåp og den neste store stjernespilleren, sier han.

- I Castilla har ingen hatt den rollen før nå, men det innser nok de andre spillerne også.

Kvalvik understreker samtidig at han ikke aner hva Castilla-spillerne tjener.

- Vi vet ingenting Morten Pedersen tror spekulasjonene om at 16-åringen nå tjener opp mot 50 millioner kroner i året er helt på jordet.

- Vi vet ingenting om lønna til Ødegaard så det blir vanskelig å spekulere. Med de tallene som sirkulerer i internasjonal presse snakker vi om en årslønn på nesten 50 millioner norske kroner. Jeg ble spurt om å kommentere det, men det ville jeg ikke for det er helt usannsynlig, sier han.

- Jeg skal ikke si noe om hvor mye jeg tror han tjener, men når han trener mer med a-laget enn med Zinedine Zidanes Castilla og han har spilt ti kamper for a-laget skjer det nok noe med lønna hans. Det er sikkert noen såkalte trappetrinn der.

- En privatsak Ikke overraskende kom lønnstematikken også opp da Strømsgodset holdt hoff med stortalentet i dag i anledning hans farvel med Drammen og Norge for denne gang. Ødegaard ville derimot ikke snakke om pengene. Da han ble spurt om han har gjort seg opp tanker om at han nå blir «fryktelig rik», var svaret:

- Jeg vil ikke kommentere det med penger, det er ikke noe tema for meg. Jeg valgte det som var best sportslig, sa Ødegaard.

Men da en journalist ikke ga seg, og stilte nok en spørsmål om at ryktene om en ellevill lønn i Real Madrid stemmer, tok sportssjef Jostein Flo — som inntil da hadde latt Ødegaard svare selv — ordet.

- Det er en privatsak, han er ikke opptatt av det, sa den tidligere landslagshelten bestemt.

• Se panelet diskutere Ødegaards lønn i videoen øverst i artikkelen