Ødegaards plan: Knuse en 29 år gammel drøm

- Har skjedd større under enn at Norge vinner.

I KVELD BRAKER DET LØS:  Martin Ødegaard var i godt humør på gårsdagens trening i Budapest. Innfelt - dagens førsteside av den ungarske sportsavisa Nemzeti Sport.
I KVELD BRAKER DET LØS: Martin Ødegaard var i godt humør på gårsdagens trening i Budapest. Innfelt - dagens førsteside av den ungarske sportsavisa Nemzeti Sport.Vis mer

Ungarn - Norge, på TVNorge klokka 20.45

BUDAPEST (Dagbladet): - Ria, ria, heter det på førstesida av den ungarske sportsavisa Nemzeti Sport i dag. Det er et heiarop som brukes i forbindelse med idrettsarrangementer i Ungarn, og skal oppildne utøverne.

Optimismen er stor før den siste kampen i EM-playoffen mot Norge. Med 1-0-ledelse fra Ullevaal kan ungarerne skrive historie i kveld. Sist nasjonen var i et fotballmesterskap, var for 29 år siden - i Mexico-VM.

- Norge er fortsatt favoritt, sier trener Bernd Storck. En sånn uttalelse er naturligvis en del av den psykologiske krigføringen.

For:

Kan Ungarn vinne i Oslo, kan Ungarn også vinne i Budapest.

Eller?

- Vi skal vinne kampen. Så er vi i EM, sier Martin Ødegaard (16) til Dagbladet.

- Jeg har stor tro på at vi slår Ungarn. Det har skjedd større under enn dette i fotball.

Endelig svar på spørsmål Stedet for kveldens drama er Groupama Arena i Budapest. Stadion har en kapasitet på 22 000 tilskuere. Denne EM-kvaliken er vært lang for Norge. I kveld får vi altså svar på alle spørsmål.

Temaet etter kampen vil ikke bli endeløse spekulasjoner om Norge går til mesterskapet eller ikke. Eller intervju med en tysk matematiker om syltynne EM-teorier. Rundt klokka 22.30 er vi i EM, eller så er vi ikke i EM. Punktum.

Ødegaard har troen.

- Hele laget har troen, erklærer Real Madrid Castilla-spilleren.

Han slapp ikke til i hjemmekampen mot Ungarn, noe flere stusset over. Ødegaard innrømmer at han ikke var fornøyd med å sitte på benken i 90 minutter.

- Når du sitter på benken, vil du alltid spille. Det tror jeg alle som sitter på benken vil. Du vil inn og bidra. Sånn er det for meg også. Jeg vil jo selvfølgelig spille, sier han.

Vil unngå baklengsmål - Var kampen skreddersydd for deg, der vi stanget mot det ungarske forsvaret?

- Nei, jeg føler ikke at kampen var spesielt skreddersydd for meg. Jeg føler at jeg kan bekle flere typer kamper. Men jeg hadde lyst til å spille.

Ungarns trener Storck sier:

- Hovedfokuset vårt blir å unngå baklengsmål. Forsvaret gjorde en god jobb i Oslo. Jeg tror de vil gjøre det nå også.

Så får vi se hvordan det norske angrepet takler det denne gang.