U21: Norge-Serbia

Ødegaards situasjon kan bli snudd opp ned: - Det blir nok tatt en avgjørelse i januar

18-årsdagen kan endre alt.

HÅPER PÅ A-LAGSSPILL: Martin Ødegaard (17) leverte en solid kamp for det norske U21-landslaget i Drammen i går. Nå håper han på A-lagsspill for Real Madrid. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
HÅPER PÅ A-LAGSSPILL: Martin Ødegaard (17) leverte en solid kamp for det norske U21-landslaget i Drammen i går. Nå håper han på A-lagsspill for Real Madrid. Foto: Andreas Lekang / DagbladetVis mer

DRAMMEN (Dagbladet): Det norske U21-landslaget blir sittende hjemme under EM-sluttspillet til sommeren etter 1-2 sammenlagt for Serbia i playoffen.

Martin Ødegaard og Co leverte en god kamp, og vant oppgjøret på Marienlyst 1-0 i går, men klarte aldri å trylle fram et mål nummer to, noe som ville gitt ekstraomganger.

Etterpå var de norske gutta ekstremt skuffa.

- Dette er noe av det bitreste jeg har opplevd på en fotballbane. Vi hadde et veldig stort ønske om å klare det. Vi gjorde en god kamp i dag, men vi var ikke gode nok over to kamper. Det er skuffende, men vi kan ikke grave oss ned. Vi må slå tilbake senere, sa Martin Ødegaard.

A-lagshåp

Castilla-spilleren leverte en solid kamp mot Serbia, og frispilte blant annet Moi Elyounoussi med en strålende stikker som Basel-spilleren burde ha scoret på i går.

SKUFFENDE: Martin Ødegaard og resten av U21-gutta var langt nede etter 1-2 sammenlagt mot Serbia i EM-playoffen. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
SKUFFENDE: Martin Ødegaard og resten av U21-gutta var langt nede etter 1-2 sammenlagt mot Serbia i EM-playoffen. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer

17-åringen drar nå tilbake til Madrid, der en håndfull kamper venter for Castilla før jul. Ødegaard har storspilt for Castilla i høst, og nå innrømmer at han i tillegg håper på et cupinnhopp på A-laget til Real Madrid.

30. november møter nemlig de hvitkledde Cultural hjemme på Santiago Bernabeu i andre oppgjør i 16-delsfinalen i Copa del Rey.

Real vant hele 7-1 på bortebane, noe som gjør returkampen til en ren formalitet. Det bør øke Ødegaards mulighet til å få spille med noen av de store gutta for første gang på halvannet år.

Vil ikke snakke om lån

- Jeg håper å være i troppen der. Man vet aldri, men jeg skal prøve å gjøre det jeg kan på trening for å komme med, sier Ødegaard i pressesonen på sin gamle hjemmebane.

Ødegaard skal ha vært nær en overgang på lån til franske Rennes i sommer, men overgangen skal ha blitt stoppet på grunn av FIFAs overgangsregler for spillere under 18 år.

UTE AV SLUTTSPILLET: EM-sluttspillet for Norges U21-lag røk etter dagens kamp mot Serbia som endte 1-0 til Norge. Laget hadde trengt tre mål for å vinne. Video: D-Play Vis mer

17. desember blir imidlertid drammensgutten myndig, og det betyr at et utlån til Frankrike vil være en reell mulighet, noe Rennes' sportssjef Mikael Silvestre har bekreftet at er interessant.

Ødegaard selv holder imidlertid kortene tett til brystet.

- Det er ikke bestemt hva som skjer. Det blir nok tatt en avgjørelse i januar. Nå skal jeg ha fokus på det som skjer. Nå er det fem-seks kamper før jul, så jeg må konsentrere meg om dem, sier han til presseflokken.

I utvikling

Han ønsker heller ikke å si noe om A-lagsspill på høyere nivå enn for Castilla nå er en forutsetning for at han ønsker å bli i Real Madrid.

- Jeg ønsker ikke å spekulere i det. Jeg har en god treningshverdag og føler at jeg utvikler meg, så det stresser jeg ikke så mye med, sier han.

- Jeg vil gjerne spille på et høyere nivå, men jeg føler at jeg utvikler meg og drar nytte av treningen med verdens beste spillere.

  • Castillas neste match er mot UD Logroñés på hjemmebane førstkommende lørdag.