Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ødela festen for gutta

MOLDE (Dagbladet): Molde- Viking 4- 4. Ferskingene Andreas Hasselgård (20) og Thomas Mork (20) spilte opp til gladjazz i Molde. Så sviktet veteranene, og 4- 1 ble til 4- 4. - Unggutta gjorde en strålende kamp. Synd vi ødela kvelden for dem, sier en rasende Molde-trener Erik Brakstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erik Brakstad var en mann med doble følelser i går kveld. Han gledet seg stort over de to 20-åringene som bød opp til flankefest så lenge kreftene holdt. Da hadde de sørget for tre av Moldes fire mål.

Men resten av forestillingen gjorde Brakstad sint som et lemen.

- Dette var Molde på sitt beste og verste. Det beste var unggutta som leverte glitrende angrepsfotball. Det verste var forsvarsspillet vårt i andre omgang, tordnet MFK-treneren etter kampen. Og visste godt hvem som ødela ferskingenes store aften.

- Folk med rutine spilte med høl i huet. Midtbanen fungerte ikke defensivt, og vi ga bort ballen når vi hadde gode overgangsmuligheter, sier Brakstad.

Og sverger hevn over Viking i torsdagens cupkamp på samme bane.

- Da skal folk få se et mye bedre Molde-lag. Men før vi kommer så langt har jeg en god del analysearbeid å gjøre.

Savner en kriger

Molde har bare seg sjøl å takke for at de ikke tok første stikk i dobbeltoppgjøret mot Viking. For fotballbordet ble tidlig dekket i den solfylte jazzbyen. Drøyt 11500 tilskuere så hjemmelaget lede 2- 0 allerede etter sju minutter - etter to mål av Andreas Hasselgård og dobbelt forarbeid av Thomas Mork. Da lå det an til halvannen times gladjazz på Moldes praktfulle stadion.

Og etter seksti minutter sto det 4- 1.

Da sovnet serielederen, og lot Viking kjempe seg inn til ett fortjent poeng. Anført av midtbanepropellen Magnus Svensson sto de på til Molde var innhentet - ett minutt før slutt.

Og det var nettopp en Svensson-type Erik Brakstad savnet på sin talentfulle midtbane.

- Vi mangler en mann som står fram på midtbanen. En med hår på brystet, sier Brakstad.

Og nevner Ståle Solbakken og Kjetil Rekdal som tilfeldige eksempler.

Gjennombruddet

Men ingen av dem hadde blå trøye i går. Derfor ble ikke julikvelden Anders Hasselgårds store fest likevel.

- Det er veldig bittert å miste seieren når vi leder 4- 1. Jeg føler likevel at jeg har fått mitt gjennombrudd på A-laget, sier tomålsscorer og banens bestemann, Andreas Hasselgård.

I går spilte han sin tredje Tippeliga-kamp fra start. Men det blir garantert flere. Han er en av flere juniorer som har tegnet femårskontrakt med Romsdalsklubben.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!