Ødela festen for Hodgson

Hertha Berlin og Tottenham skal ha vært interessert. Men Roy Hodgson (57) havnet i Viking og bunnen av norsk Tippeliga.

STAVANGER (Dagbladet): I går så engelskmannen sin gamle FC København-elev Ståle Solbakken og HamKam noe ufortjent ta alle poengene i Stavanger. Og sett med Viking-øyne var nyheten om at Roy Hodgson tar over som trener fra 11. juli, det eneste som gledet i går.

- Han er en veldig god trener. Jeg er glad Hodgson ikke var på plass før kampen, sier Solbakken med et trepoengsglimt i øyet.

Den gamle FCK-stjernen kunne konstatere at Espen Olsens mål etter 33 minutter ble kampens eneste.

Superveteran

Merittlista til Roy Hodgson får enhver norsk fotballeder til å gå ut av sin gode dress. Og gliset til Vikings styreleder Ole Rugland var bare et HamKam-mål fra å gå rundt da han i går presenterte Hodgson som ny Viking-trener etter gårsdagens oppgjør.

KAMPFAKTA

Tippeligaen

Viking- HamKam 0- 1 (0- 1). Mål: 0- 1 Espen Olsen (33). Dommer: Kjell Alseth, Stjørdals- Blink. Gule kort: Marius Gullerød, Felix Ademola, Ham- Kam. Tilskuere: 12716.

- Roy har en merittliste som få andre europeiske trenere, mener Ole Rugland.

Svensk suksess

Hodgson har blant annet trent Malmö til fem strake seriemesterskap, trent både Blackburn og Inter, kvalifisert Sveits til to sluttspill, og fram til januar var han landslagssjef i Emiratene.

- Jeg har to ganger vært favoritt til å bli landslagssjef i England. Og jeg har hørt om interessen fra Hertha og Tottenham. Men de har aldri tatt kontakt med meg. Og jeg har en filosofi om at hvis det kommer et bra tilbud, så bør en slå til. Og ikke vente på andre og kanskje bedre, sier Hodgson på umiskjennelig skånedialekt.

57-åringen hadde også tilbud fra to andre klubber, men vil ikke røpe hvilke.

FAKTA

Roy Hodgson

Alder: 57
Fødested: London.
Trenerkarriere: Halmstad, Bristol City, Örebro, Malmø FF, Xamax Neuchatel, Landslagssjef i Sveits, Inter Milan, Blackburn, Grasshoppers, FC København, Udinese, LandslagssjefDe forente arabiske emirater.
Meritter: Sju svenske seriegull (Halmstad 2, Malmö FF 5), to svenske cupmesterskap (Malmö FF), 3. plass i Serie A.

- Jeg vil forsøke å gjøre Viking til et vinnende lag, sier Hodgson.

Topplønn

Vikings styreleder Ole Rugland opplyste i går at engelskmannen vil bli lønnet i norsk toppsjikt, og ikke som en «internasjonal trener». Hodgson, som har underskrevet to og et halvt årskontrakt med Viking, har ikke noe imot å gå ned i lønn nå når han flytter fra oljelandet Emiratene til oljebyen.

- Penger er ikke det som betyr alt lenger, sier Hodgson som skal jobbe som teknisk delegat i UEFA fram til han overtar Viking.

LANG MERITTLISTE: Roy Hodgson tar over som Viking-trener 11. juli. I går så han Viking tape fra tribunen.
FESTEN AVLYST: Ham-Kam fortsetter å imponere i Tippeligaen. Trener Ståle Solbakken (t.h.) og Geir Frigård slapp jubelen løs etter seieren.