Ødela for ny-klubben

Trond Olsen skaffet Glimt frisparket som ga utlikning til 1-1 mot Lillestrøm. Neste sesong spiller venstrekanten sjøl for kanarifuglene.

BODØ (Dagbladet): Som så mange ganger før denne sesongen, kom Trond Olsen inn og skapte bruduljer for Glimts motstander.

I går kom han inn og snudde oppgjøret da det så ut til å ende med nok et knepent Glimt-tap. Først skjøt han i stanga, før han ble felt slik at Runar Berg kunne dundre inn 1-1 på det påfølgende frisparket.

For en ukes tid siden signerte Trond Olsen for Lillestrøm, som han dermed skal spille for fra neste sesong.

Start neste gang

- Jeg synes ikke det var problematisk å spille mot min kommende arbeidsgiver. Jeg gir alt for Glimt uansett hvem vi spiller mot, sa 22-åringen etterpå.

- Hva synes du om Lillestrøm?

- Ser ut som en spennende gjeng, sjøl om jeg ikke kjenner noen andre enn U21-kollega Magnus Myklebust.

Det blir neppe aktuelt for Lillestrøm å kjøpe den raske flankespilleren ut av kontrakten med Glimt. Glimt-trener Ola Haldorsen sa i går at LSK i så fall må legge én million kroner på bordet:

NESTEN SCORING: Her er Glimts Trond Olsen på vei til å sette ballen i stanga bak Lillestrøm-keeper Claus Reitmaier. Foto: Bjørn Erik Olsen
NESTEN SCORING: Her er Glimts Trond Olsen på vei til å sette ballen i stanga bak Lillestrøm-keeper Claus Reitmaier. Foto: Bjørn Erik Olsen Vis mer

- Med den tynne stallen vi har, ønsker jeg sterkt å beholde Trond så lenge som mulig. Jeg regner derfor med at han spiller for oss ut sesongen, sa Haldorsen.

Som gledet seg over at spissen Stig Johansen er tilbake og spilte andre omgang - dog uten å utmerke seg - etter å ha gått skadet i flere uker. Også Stian Theting er på vei tilbake etter skade. I tillegg vil Glimt forsøke å signere minst én ekstern forsterkning før 1. juli.

Gleder seg til Start

Neste gang møter Glimt serieleder Start i Kristiansand. Det gleder Ola Haldorsen seg til:

- Vi er vanligvis veldige gode til å spille sånne oppgjør, der det forventes at motparten skal kjøre kampen. Jeg tror vi har en mulighet til både ett og tre poeng mot Start.

De poengene kan Glimt trenge, for klubben er på kvalikplass og står uten seier i seks tippeligakamper på rad. Selv om samtlige fem serietap hittil i år har vært knepne ettmålstap, sliter Glimt tungt. I går kom imidlertid laget tilbake med en god andreomgang og forhindret et nytt ettmålstap.

Rössler klagde også

Lillestrøm-trener Uwe Rössler syntes det var greit med poengdeling i Bodø slik alt utviklet seg:

- I dag var det bare Robert Koren som hadde noe å bidra med offensivt.

I likhet med Glimt-folket, følte også Rössler seg snytt av dommer Kjell Alseth:

- Han skulle blåst til fordel for Espen Søgård på det frisparket Glimt scoret på. Espen ble klart hindret da han forsøkte å blokkere for Runar Bergs skudd.

På bakgrunn av skader og andre problemer mener Rössler at Lillestrøms pene plassering på tabellen er oppløftende:

- Hadde noen sagt til meg ved sesongstart at vi skulle stå med 18 poeng etter 11 kamper, ville jeg ikke trodd dem. Så vi har prestert godt så langt. Nå er også Pål Strand tilbake (innbytter i går) etter åtte-ni ukers fravær. Vi beholder målsettingen om en plass blant de fire beste, sa Uwe Rössler.