Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alpint i Kvitfjell

Ødela Kildes drømmedag

Aleksander Aamodt Kilde måtte se seg slått av Matthias Mayer iKvitfjell. Nordmannen tok likevel over sammenlagtledelsen i verdenscupen.

BEST: Aleksander Aamodt Kilde i aksjon under verdenscuprennet i utfor i Kvitfjell lørdag.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
BEST: Aleksander Aamodt Kilde i aksjon under verdenscuprennet i utfor i Kvitfjell lørdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Aleksander Aamodt Kilde sto uten pallplasser fra Kvitfjell i karrieren, men i kampen om sammenlagtseieren i alpint viste nordmannen sin klasse i utforrennet lørdag.

Fra et tidlig startnummer kjørte Kilde en nærmest prikkfri utfor og inn til soleklar ledelse foran Kjetil Jansrud.

Ingen klarte å straffe Kilde før østerrikske Matthias Mayer kom fra startnummer 13. Mayer ledet på Kilde ned hele traseen og i mål var det til slutt 14 hundredeler som skilte de to. Carlo Janka ble nummer tre.

- Det var veldig bra løp, Mayer leverer et løp jeg ikke har sett maken til fra han før. Jeg veit at når jeg kommer sju tideler foran Jansrud veit jeg at jeg må juble. Totalt er jeg veldig fornøyd. Jeg har hatt en stabilitet i år, jeg ikke kunne drømt om, sier Kilde til NRK etter løpet.

Kjetil Jansrud fulgte opp med sjetteplass.

Kan avgjøre i sammendraget

En andreplass kontra seier, kan få store følger for Aleksander Aamodt Kilde.

Før rennet lå han 26 poeng bak Alexis Pinturault. Franskmannen kjemper også intenst for poengene og i Kvitfjell stiller han opp på sin første verdenscuputfor på 7 år.

Med andreplassen tok likevel Aamodt Kilde tilbake ledelsen i verdenscupen totalt. Nå gjenstår tre løp av årets sesong.

27-åringen er igjen favoritt i morgendagens Super-G, mens i Kransjka Gora skal det kjøres storslalåm og slalåm, noe som favoriserer Pinturault.

Ristet på hodet

Allerede på startnummer 1 kom den første norske kanonen i Kjetil Jansrud. Mannen fra Gudbrandsdalen har en fantastisk statistikk fra hjemmearenaen, og står med hele sju seire i Kvitfjell fra tidligere.

33-åringen kjørte uten å gjorde store feil, men virket bare mellomfornøyd da han kom i mål. Jansrud ristet på hodet og ga seg selv en liten kjeftesmell før han vinket til publikum.

Bare to startnummer seinere kom Aleksander Aamodt Kilde. Kilde var raskest av samtlige på trening og favoritt før rennet. Kilde og Jansrud fulgte hverande tett ned gjennom to tredjedeler av løypa, med Kilde hakket foran hele veien.

Mot slutten traff Aamodt Kilde perfekt og knuste Jansrud med 69 hundredeler i mål.

Mannen som lenge var nærmest å utforde Kilde var verdenscupleder i utfor Beat Feuz. Sveitseren lå lenge likt med Kilde, men nordmannens avslutning ble for sterk for Feuz som var 29 hundredeler bak i mål.

Så kom Matthias Mayer. Allerede fra første passeringspunkt hadde han en liten fordel til Kilde, og på det meste ledet han med tre tideler. Kilde tok litt innpå i den nederste delen av løypa, men til slutt ble østerrikeren fjorten hundredeler for sterk.

Hele Norges coronakart