Ødela ny Afrika-fest

Matt Holland sørget for at Irland klarte 1-1 mot Kamerun.

- Vi har fått en god start, men det er fortsatt to kamper igjen, sa Holland i TV-intervju rett etter kampen.

Mange hadde trodd det skulle bli en ny afrikansk fotballfest da Kamerun og Irland møttes i den andre VM-kampen. Et Irland uten Roy Keane var ikke levnet særlig stor sjanse mot et av lagene mange har som VMs store outsider.

Og det meste gikk etter oppskriften fra starten av: Kamerun var farligst og seks minutter før pause fikk laget uttelling. Eto fant Mboma i feltet. Kameruns toppscorer holdte irene unna og satte læret i mål.

De fleste regnet med at den afrikanske VM-dominansen skulle fortsette etter pause, men slik gikk det ikke. Irene viste seg fra en mye bedre side.

I det 52. spilleminutt fikk Matt Holland drømmetreff etter at ballen kom ut fra Kameruns forsvar. Ballen føk inn nede ved stanga utenfor keeper Alioums rekkevidde.

- Jeg scoret et par slike mål i kvalifiseringen og det var moro å gjenta det her, sier Ipswich-spilleren.

Resten av omgangen var Irland det beste laget og nærmest seieren. Aller nærmest: Robbie Keane.

Leeds-spissen skjøt hardt i stanga på slutten av kampen. Tjue minutter tidligere reddet Alioum ett Kamerun-poeng med sitt tigersprang da læret hadde retning mot nettmaskene.

- Vi hadde mange sjanser i andre omgang, men klarte ikke å få inn vinnermplet. Men det var uansett en god forestilling, sier Holland.

Øvrige kamper i dag:

1100: Uruguay - Danmark (gruppe A)

1330: Tyskland - Saudi-Arabia (gruppe E)

<B>JUBLET FOR TIDLIG:</B> Kamerun-sjef Winfried hadde god grunn til å juble etter 39 minutter, men fikk det tungt i andre omgang. Foto: SCANPIX/REUTERS/Andrew Winning