Karsten Warholm 400 meter hekk Berlin

Ødelagt av juks

Karsten Warholm har skjønt det. Resten av friidretten sliter.

REKORDJAKT: Karsten Warholm var på ny rekordjakt under ISTAF-stevnet i Berlin søndag. Video: NRK. Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MED 47,08 på 400 meter hekk på Olympiastadion i Berlin, leverte Karsten Warholm verdensklasse på nytt. Nå har den unge nordmannen prestert 5 av historiens 12 beste løp på denne distansen. Han er tidenes suverent beste hekkeløper, og sannsynligvis den største idrettsutøveren Norge noen gang har hatt.

Likevel er det bare noen dager siden Karsten Warholm måtte ta et oppgjør med seg selv. Det skjedde etter at han løp sånn passe bra under forrige verdensrekordforsøk i tsjekkiske Ostrava. Tida 47,62 sist tirsdag var nesten sekundet unna ny rekord; men mye verre:

Det som skjedde rett etter målgang var langt under den standarden Karsten setter for det å drive med idrett.

Den bitte lille demonstrative reaksjonen hans over et løp som visst ikke strakk helt til, føltes slett ikke bra. Det er jo ikke sånn han har lyst til å ha det. Hverken overfor konkurrentene eller seg selv:

– Det føles litt teit når jeg tenker på dem som kommer 15 meter bak, hva de må føle. I kampens hete gjør man ting man etterpå tenker at «dette blir tåpelig», sa Warholm seinere til NRK og utdypet:

– Jeg prøver å ta et oppgjør med meg sjøl på at vi må føle oss privilegert som kan levere ei tid som ville gitt VM-gull nesten hvilket som helst år. Vi skal passe på at vi ikke ødelegger gleden ved det vi elsker mest.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer