Ødelagt av Tottenham

Tirsdag og onsdag trente Steffen Iversen fotball for første gang på over en måned. I går var han tilbake i vektrommet etter halvannen time på behandlingsbordet. Og med stiv rygg og U21-EM i tankene kom følgende innrømmelse: -Jeg hadde blitt mye fortere skadefri hjemme i Norge.

Og det var hjem Steffen Iversen ville ved juletider. Til RBK-klinikken og kyndig medisinsk behandling. Men Tottenham var irriterte for den ankelskaden han pådro seg med U21-laget i september, og la skylda på Norges Fotballforbund.

At de sjøl hadde presset gutten til å spille fra sesongstart var det ingen som ofret en tanke.

Det ovenfornevnte gjør at Steffen Iversen fortsatt er på vei tilbake etter den kneoperasjonen han gjorde for ti og en halv måned siden. For tredje gang denne sesongen er han på vei tilbake. Men nå - med U21-guttas EM-sluttspill bare 10 uker unna, og den aller største gulrota - Frankrike-VM rett rundt svingen etter det - kan det være for seint.

Fordi han var ung og urutinert i en ukyndig og kynisk proffverden.

Ivrig og dum

-Jeg var ivrig og dum og begynte for tidlig, sier Steffen. -I tillegg ble jeg ikke gitt spesielt gode råd. For da jeg hadde vondt på trening fikk jeg beskjed om at det var helt normalt etter en slik operasjon.

Og enda verre:

-Da sesongen startet hadde vi så mange skader at de som hadde minst vondt måtte spille. Det endte med at jeg tøyde det for langt.

Nå tøyer han derimot bare det som er stivt og stølt. Samtidig som han jobber frenetisk for å bygge opp muskulaturen.

-Beina kjennes sterke ut de, det er bare det at de er så forbaska tynne. Men jeg har et mål og det håper jeg å nå.

-Jeg blir veldig skuffet hvis jeg ikke blir frisk nok til å spille EM.

Skade på skade

For å rekapitulere en håpløs sesong:

I august var Steffen Iversen litt skadet. Det vil si han var på bedringens vei etter operasjonen - det eneste han trengte var tid, pust og muskler. Men Tottenham lå lavt i Premier League-lendet og hadde ikke større horisont enn neste fotballkamp.

Og så gikk det galt.
Igjen.

Ankelskaden med U21-laget førte til at de musklene som skulle blitt større gjennom trening - ble enda mindre. Deretter slo den høyre stortåa seg vrang og førte til at han nok en gang havnet på ergometersykkelen. Da var det nesten jul og Steffen Iversen har allerede sagt hva han ønsket seg.

Men:

Det han fikk var en plass på reservebenken, og halvtimes innhopp i Premier League uten å ha sparket et minutt fotball på treningsfeltet.

Kostbar lærdom

-Så lenge det ikke skjedde noe her var RBK-klinikken det beste alternativet. -Men tida gikk og det ble bare snakk. Og først da det kom ny manager ble det gjort noe skikkelig. Etter januar-oppholdet og behandlingene i Tyskland har jeg ikke hatt smerter i kneet på over en måned.

-Har du lært noe?

-Det kan man trygt si. Neste gang - det vil si nå - må jeg være mer forsiktig. Og i dette landet får aldri mer noen komme inn i meg med kniv og gaffel.

-Skal jeg opereres igjen reiser jeg til Norge.

På den første treninga tirsdag var Steffen Iversen totalt uten ballfølelse. Da gikk det opp for ham hvor lenge han først bedrev ingenting og deretter bare styrketrening.

-Det meste forsvinner og beina krymper fort når du ikke gjør noe på en måned. Og det tar lenger tid å få det tilbake. Men jeg føler ihvertfall at jeg endelig er på vei mot noe sjøl om jeg ikke kan si med sikkerhet om kneet holder.

-Først etter en skikkelig treningsperiode med alle de belastninger det betyr vil jeg få svar på det.

<B>STYRKETRENING:</B> Steffen Iversen hadde håpet å fortsette treninga med lærkula, men i går var Tottenham-spilleren tilbake i vektrommet. -Jeg blir veldig skuffet hvis jeg ikke blir frisk nok til å spille EM, sier han til Dagbladet.