- Ødelegger idretten som folkebevegelse

Fredrikstad Idrettsråd mener at enkelte danseinstitutter og kampsportsentre inngår samarbeid med idrettslag som rent skalkeskjul for å kunne motta statlig støtte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- IDRETTSLAG skal ikke være skinnorganisasjoner for kommersielle interesser. Dette er en farlig trend som vi vil advare mot. Resultatet kan bli at både økonomiske og menneskelige ressurser blir borte fra de lokale idrettslagene, og at bare de som har råd til det får et reelt idrettstilbud, sier daglig leder Svein Femtehjell i Fredrikstad Idrettsråd. Fredrikstad Idrettsråd har sendt brev til Kulturdepartementet og Norges Idrettsforbund hvor de ber om en konkret vurdering av to idrettslag i byen som er nært knyttet til en tilsvarende kommersiell virksomhet. Det dreier seg om et danseinstitutt og et kampsportsenter. Begge har, ifølge Idrettsrådet, følgende fellestrekk som tydeliggjør den kommersielle forankring:

Felles treningssted, eid/drevet av den kommersielle virksomheten.Felles instruktører, ansatt av den kommersielle virksomheten.En betydelig administrativ støtte fra den kommersielle virksomheten.Uklare skillelinjer mellom medlemskap i idrettslaget og i den kommersielle virksomheten.

- FRA DEPARTEMENTET og Idrettsforbundet ønsker vi en soleklar uttalelse på at et idrettslag må være selvstendig i forhold til samarbeidspartnerne. Den utviklingen vi ser nå, ødelegger idretten som folkebevegelse, sier Svein Femtehjell. Han er redd for at idrettslag med kommersiell forankring er en trend som kan nå de store idrettene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer