- Ødelegger Premier League

Brentford-manager Thomas Frank sier til Dagbladet at det særlig er én ting Erling Braut Haaland er ekstrem på.

USTOPPELIG: Erling Braut Haaland har virket nærmest ustoppelig i Premier League denne sesongen. Foto: NTB
USTOPPELIG: Erling Braut Haaland har virket nærmest ustoppelig i Premier League denne sesongen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

BRENTFORD (Dagbladet): Forskjellen på treningsfasilitetene til Manchester City og søndagens motstander Brentford er enorme.

Presserommet til «The Bees» er av det mer beskjedne slaget, og kunne lett vært en fotballbrakke i Norge. En av forskjellene er at det blir servert øl til de frammøtte reporterne foran sesongens siste ligakamp.

Manager Thomas Frank er den eneste som har klart å lede et lag til seier over managerrival Pep Guardiola på Etihad denne sesongen. Søndag står de ansikt til ansikt igjen - og det er vrient å vite hvilket lag City mønstrer, selv om Guardiola sier han vil «stille med et sterkt lag».

Så hva er egentlig forskjellen på å forberede laget sitt til å møte Erling Braut Haaland, kontra det som har vært vikaren hans denne sesongen, Julian Alvarez?

- Selvfølgelig er han og Alvarez to forskjellige spillere. Begge er veldig gode spisser. Og hver gang Alvarez spiller i stedet for Haaland, så scorer han mål, sier Frank til Dagbladet fra podiet med latter i stemmen.

- Når du snakker om Haaland, så tilfører han en ny dimensjon til laget. Han er så, så god i boksen. Jeg har ikke sett liknende. Når du ser det målet han scoret mot Brighton. Jeg mener han gjør fire-fem bevegelser før innlegget slås inn. Det er veldig uvanlig av en spiss, sier Frank og fortsetter:

BESKJEDENT: Presserommet ved treningsfeltet til Brentford. Foto: Christian Monge Hugsted
BESKJEDENT: Presserommet ved treningsfeltet til Brentford. Foto: Christian Monge Hugsted Vis mer
MØTERS IGJEN: I forrige ligamøte gikk Haaland målløs av banen. Thomas Frank (bildet) håper det vil gjenta seg på søndag. Foto: Craig Brough/Reuters/NTB
MØTERS IGJEN: I forrige ligamøte gikk Haaland målløs av banen. Thomas Frank (bildet) håper det vil gjenta seg på søndag. Foto: Craig Brough/Reuters/NTB Vis mer

- Han er så dynamisk. Han er så mye i bevegelse, noe som er det vanskeligste å forsvare seg mot i egen boks. Han er hele tiden så fokusert og tror at ballen vil komme hver gang. Han er åpenbart en fantastisk avslutter, med høyre, venstre og hodet. Og den største hyllesten jeg kan gi ham, er for farten i bakrom.

Mange ble overrasket da Haaland, med 36 ligascoringer og med det en løpende rekord, sentret til Phil Foden i stedet for å avslutte selv mot Brighton.

- Foden-målet mot Brighton er et godt eksempel. Det er ett rykk og han er borte, sier Frank, som knipser med fingrene for å illustrere og fortsetter:

- Og det selv om midtstopperen er meteren foran ham. Så jeg mener det er det han gjør best.

- Er du overrasket over hvor bra han har levert i sin første sesong i Premier League?

- Jeg syns det er veldig imponerende. De som sier at de ikke er overrasket eller ikke så imponerte over den første sesongen, tror enten at de vet for mye om fotball, eller så er de utrolig smarte - mye smartere enn meg. Jeg syns det er imponerende hvor mange mål han scorer, han ødelegger Premier League og han vil sannsynligvis gjøre det bedre. Jeg vet at han slo Premier League-rekorden denne sesongen og han vil sannsynligvis slå den igjen neste sesong, svarer Frank og fortsetter:

- Jeg var ganske sikker på at han ville score mye mål. Det har han bevist over mange år. Han kom til det beste laget i Premier League og en av de beste servitørene i Kevin De Bruyne - og «boom», de fikk et perfekt samarbeid med en gang. Vi kan trene spillere og be dem gjøre ting og tang, men ofte er det avhengig av god forståelse mellom spillere. Så han er en ok spiller, jeg regner med han vil være ganske god i de neste to-tre-ti åra.

Det siste er en underdrivelse.

For Brentford og Frank er målet å bli nummer sju og dermed sikre Europa-spill neste sesong, med poenget opp til Tottenham og to poeng opp til Aston Villa. Laget er i skrivende øyeblikk nummer ni.

Manchester City møter Brentford 17.30 søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer