Ødelegger Robbie Williams tidenes fotballsang?

Elendige salgstall spås for «Three Lions 2010».

||| (Dagbladet): Alle med et hjerte for fotball, og kanskje spesielt engelsk fotball, vil kjenne gåsehuden komme strømmende når den klassiske Lightning Seeds-låta «Three Lions» fyller en fotballpub eller en VM-klar stue.

I år, for første gang siden 1966, vil ikke England reise til VM med en offisiell sang som soundtrack til drømmen om VM-gull.

Men det, og fallhøyden, stopper ikke Robbie Williams og komiker/filmstjerne Russell Brand fra å stille seg i spissen for en nyinnspilling av den klassiske fotballåta fra 1996.

«Three Lions», med tekst av komikerne David Baddiel og Frank Skinner, ble nummer en i England både året den ble utgitt og under VM i Frankrike to år etter, men nyversjonen til Robbie og co spås en langt dystrere skjebne.

Her kan du høre originalversjonen på YouTube.

Her kan du høre 2010-versjonen på YouTube.

Robbies verste
Med operasang signert Olivia Safe i introen og bidrag fra et kor dannet av Englands offisielle supporterklubb i tillegg til Williams og Brand, har sangen fått noe hard medfart i engelsk presse.

Daily Telegraph skriver at sangen trolig kommer til å debutere så vidt innenfor topp 30 på de engelske listene, noe som i så fall vil være en av Robbie Williams' verste singel-plasseringer noensinne.

Likevel er hovedpersonene i fyr og flamme over å få delta i den legendariske allsangen.

- Jeg har alltid blitt spurt om å lage en fotballsang, men jeg har alltid sagt nei fordi jeg mener det er umulig å toppe «Three Lions». Derfor er jeg veldig glad for å kunne være en del av dette, sier Robbie Williams, ifølge Sky Sports.

SYNGER MED: Komiker og filmstjerne Russell Brand bidrar også på den nye låta. Brand har blant annet en fast sportsspalte i Guardian i tillegg til sine hovedbeskjeftigelser. Her fra Upton Park.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON
SYNGER MED: Komiker og filmstjerne Russell Brand bidrar også på den nye låta. Brand har blant annet en fast sportsspalte i Guardian i tillegg til sine hovedbeskjeftigelser. Her fra Upton Park.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON Vis mer

- Jeg ble flau over hvor emosjonell jeg ble av å synge denne sangen, jeg gråt nesten. Det er den eneste gode England-sangen, og jeg gleder meg til å synge den i det vi blir slått ut på straffesparkkonkurranse, da vil jeg gråte ordentlig, sier Russell Brand.

Venables med konkurrent
Kollektivet bak nyversjonen har fått navnet The Squad, og er spilt inn med fullt orkester.

Tidligere Lightning Seeds-frontmann Ian Broudie er også delaktig i den nye låta.

- Folk ville virkelig ha en ny versjon av «Three Lions», og etter 14 år følte jeg det var riktig å spille den på nytt, men det måtte bli helt riktig. Når jeg hører denne versjonen, kan jeg ikke vente til VM starter, sier Broudie, ifølge Liverpool Echo.

Om du er enig i at nyversjonen er ille, vil du kanskje foretrekke denne av Terry Venables, som sammen med Ian Wright og Harry Redknapp har stilt opp for The Sun og re-innspilt en Elvis-låt til støtte for Englands VM-utvalgte....

FOTBALLGLAD: Port Vale-fan Robbie Williams viste fram litt av sine kunster sammen med Oliver Kahn i Tyskland i mars.Foto: SCANPIX/REUTERS/Tobias Schwarz
FOTBALLGLAD: Port Vale-fan Robbie Williams viste fram litt av sine kunster sammen med Oliver Kahn i Tyskland i mars.Foto: SCANPIX/REUTERS/Tobias Schwarz Vis mer