Petter Northug

- Ødelegger Tour de Ski

Frida Karlsson reiser hjem etter å ha fått ødelagt sjansene sine i Tour de Ski, da hun fikk tre minutter tilleggsstraff for å ha felt sin amerikanske rival under sprinten. - For strengt, mener TV 2-ekspert Petter Northug.

KREVER ENDRING: Frida Karlsson ble straffet med tre minutter tillegg i touren for å ha felt amerikansk rival. For strengt, mener TV 2-ekspert Petter Northug. Foto: Terje Pedersen / NTB
KREVER ENDRING: Frida Karlsson ble straffet med tre minutter tillegg i touren for å ha felt amerikansk rival. For strengt, mener TV 2-ekspert Petter Northug. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette ødelegger Tour de Ski. Vil FIS ødelegge Tour de Ski? sier TV 2-ekspert, Petter Northug, i et intervju med svenske Expressen.

Under lørdagens kvartfinale i sprint prøvde Frida Karlsson å snike seg på innsida av Jessica Diggins. Det hele endte med at amerikaneren ble felt.

Karlsson ble dermed flyttet sist i kvartfinaleheatet, og FIS-topp Pierre Mignerey bekreftet overfor Expressen at den svenske langrennsløperen også fikk tre minutter straff i Tour de Ski-sammendraget.

Noe som nærmest gjør det umulig for Karlsson å kjempe om topp-plassering i touren sammenlagt. Derfor har hun også valgt å reise hjem, får å kunne forberede seg til OL.

- Jeg ser flere fordeler med å dra hjem og forberede meg til OL, sier hun til avisa.

- For strengt

- Men se her da. Det her, Frida. Her er jeg redd hun får et gult kort, sa Viaplay-ekspert, Åge Skinstad, på direkten.

Ekstra dramatisk ble det også for Karlsson, siden hun sto med et gult kort fra et verdenscuprenn tidligere i sesongen.

At en advarsel fra et renn tidligere i verdenscupsesongen skal få konsekvenser for deltakelse i Tour de Ski, stiller TV 2-eksperten seg kritisk til.

- Jeg syns egentlig det er for strengt å få tre minutter. En ting er å få gult kort og bli plassert sist. Men det der ødelegger touren, sier Northug til Expressen.

Han fortsetter:

- Jeg kan si at det bør endres, de burde se over det. Det her ødelegger Tour de Ski, sier han.

Northug mener at man bør isolere touren, når det kommer til disiplinære tiltak som dette.

- Man skal ha touren som en egen konkurranse. Alle skal starte på samme premisser. Det her burde endres. Det kan skje en ulykke som i dag, men da skal ikke det ødelegge hele sammendraget om du har gjort det bra.

Den svenske landslagssjefen, Anders Byström, er enig med Northug om at regelen bør endres. Han mener tidligere advarsler bør nullstilles under touren, utdyper han til Expressen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer