Ødelegger VM-formen

Påtroppende lands- lagssjef Nils Johan Semb frykter at det tøffe kampprogrammet neste år kan ødelegge formen til de VM-aktuelle spillerne.

- Vi lever i grenseland av hva vi tåler. Kamp hver fjerde dag i gjennomsnitt er for tett. Et så tøft program kan bli ødeleggende for VM-formen, sier Nils Johan Semb til Dagbladet.

  • Den hjemlige fotballsesongen 1998 starter 2. påskedag (1. runde i Tippeligaen) og avsluttes med cupfinale 1. november. På 202 dager skal de mest belastede spillerne (som for eksempel Rosenborg-kaptein Bent Skammelsrud) spille et 50-talls kamper.
  • EM-sluttspillet for U21-laget avvikles 21. til 31. mai.
  • VM-sluttspillet i Frankrike går 10. juni til 12. juli.

- Skal vi strekke sesongen lenger, må det først bli undervarme på alle tippeliga-arenaene. I dagens situasjon, er det ikke mulig å utvide mer verken vår eller høst.

- En annen mulig måte å dempe presset på, er redusering av antallet Tippeligalag fra 14 til 12. Det er fint for utbredelsen å ha 14 lag, spørsmålet er om vi tåler det i forhold til anleggssituasjonen, sier Nils Johan Semb.

Utfordringen framover, blir å prikke inn toppformen til disse to mesterskapene.

Kortere spilletid

Rosenborg-direktør Rune Bratseth sier til Dagbladet at det kan bli aktuelt å spare enkelte spillere innimellom i sesongen, hvis kampprogrammet blir for tøft.

- Går det bra med laget, kan vi rullere mer i A-stallen. For ikke å bli nedkjørt, kan vi enten la de mest belastede spillerne stå over, eller gi dem kortere spilletid på banen, sier Rune Bratseth.

- Spennende

Ved å bruke flere spillere, kan de som er slitne eller utkjørt bygge seg opp igjen og få tilbake overskuddet.

- Det er et spennende innspill Bratseth her kommer med. Vi ser de samme tendensene i endel av topplagene i England. For å kunne holde seg på topp, er det viktig både med hvile og trening. Å la enkelte stå over innimellom, er en interessant tanke, sier påtroppende landslagssjef Nils Johan Semb.