Odins Kjempe er en sikker vinner

Radarparet Knut Haakenstad og Tor Wollebæk kan igjen sørge for dobbeltseier til Gylden Knut og Odins Kjempe i V65 på Bjerke onsdag.

Se Bengts travtips• Her er sjansen til å vinne på hest!

Odins Kjempe er en utpreget seiersmaskin. Sammen med kusk Tor Wollebæk som har kjørt nær 20 000 løp i sin karriere jager kanskje landets beste 5-åring sin fjerde årsseier i V65-4 onsdag.

Kaldblodsspesialisten Knut Haakenstad fra Skreia kommer til Bjerke med Odins Kjempe og Gylden Knut. For drøye fjorten dager siden klarte stallkameratene kunststykket å skaffe sin trener dobbeltseier. Det er ingen overraskelse om det blir reprise onsdag, og de er klare favoritter i hver sine respektive løp. Kusk Tor Wollebæk sitter som vanlig i sulkyen.

Sammen er trener Knut Haakenstad og kusk Tor Wollebæk ren dynamitt. De har feiret en bråte triumfer sammen.

- Begge hestene mine har fine vinnersjanser. Gylden Knut har sett enda finere ut etter det siste løpet, og han har vært roligere. Det er absolutt et pluss. Selv om han er litt hardere ute enn tidligere skal han ha mer å gå på. Uten noe tull kjemper han om seieren.

Odins Kjempe har tatt det siste løpet bra, og fått tre uker på seg. Han har fungert fint i trening. Odins Kjempe har vært bedre enn de andre hele veien, og jeg har ikke noe negativt å utsette på ham. Jeg tror på seier, sier trener Knut Haakenstad.

- Hvordan trener du hestene?

- Det går i tradisjonell trening. Jeg kjører en god del tempoturer med innlagte intervaller. Jeg har en bratt bakke på 300 meter hvor hestene får gå i skritt opp og ned i roadcart. De får 8-10 ganger opp og ned, og bakken er svært bratt. Jeg bruker bare roadcart, aldri trykkvogn. Det blir tungt nok for dem uansett.

EN KJEMPEFAVORITT. Odins Kjempe har vært kjempefavoritt flere ganger før. Hingsten pleier å vinne. Foto: HESTEGUIDEN.COM
EN KJEMPEFAVORITT. Odins Kjempe har vært kjempefavoritt flere ganger før. Hingsten pleier å vinne. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

På vinterstid når de ikke går løp kan de få lange, rolige turer på 2-3 mil med skogsveier. Jeg driver ikke med tung arbeidskjøring som de oftest gjorde med kaldblodshestene tidligere. Jeg tror flere og flere har gått bort i fra den treningsfilosofien. Kaldblodshestene i dag trenes mer som varmblodshestene ble trent for 20 år siden, forklarer Knut Haakenstad.

- Man må finne sitt eget opplegg som fungerer, sier den suksessfulle treneren.

Og fungerer gjør det virkelig for Skreia-treneren som kan ta to V65-triumfer onsdag.

Kan vinne med tre

Tor Wollebæk har i sin karriere kjørt nesten 20 000 travløp. Den sindige kornbonden driver ikke i samme store stil som tidligere fra familiegården Skjerden på Stange i Hedmark. Den meritterte kusken har trappet ned trenervirksomheten, driver til daglig mest som bonde og har bare to hester i trening. Men når Tor Wollebæk setter seg opp bak en hesterompe pleier det svært ofte å ende med seier. Han har vunnet omtrent alle de store, klassiske løpene som kan vinnes. Onsdag har han tre oppsitt og kan vinne med samtlige.

- Odins Kjempe synes jeg har en meget fin vinnersjanse.

Er han som han har vært, skal vi vinne dette løpet.

Men det er ikke maskiner, og man har aldri noen garanti for seier. Hestene kan også ha en dårlig dag. Men Odins Kjempe er min beste sjanse for dagen.

- Hva med dine to andre oppsitt, Gylden Knut (V65-2) og Rigel Stjernen (V65-6)?

- Gylden Knut var flink til seier sist. Men han er litt mer usikker. Galoppen kan komme. Han er litt var og ikke helt til å stole på. Men kapasiteten er det ingenting å utsette på. Feilfritt har han en fin vinnersjanse.

- Rigel Stjernen har ikke vist seierstakter på et år. Hurtigheten er det ikke noe i veien med. Det er viljen det skorter på. På en god dag er det dog ikke helt umulig å vinne, oppsummerer Tor Wollebæk.

GYLDEN SJANSE. Gylden Knut har en prima sjanse til å vinne igjen for trener Haakenstad og kusk Wollebæk.
GJØR ALT SELV. Trener Knut Haakenstad har full kontroll og skor selvfølgelig hestene selv.