Odins Kjempe jakter sin tredje strake seier for året

Odins Kjempe har stø kurs mot eliten. 5-åringen er både sterk og speedig. Seiersmaskinen blir kjempefavoritt i V65-4 på Bjerke onsdag.

Se Bengts travtips• Her er sjansen til å vinne på hest!

Moe Odin-sønnen som trenes av Knut Haakenstad og kuskes av Tor Wollebæk har vært suveren i sine to starter i år. Denne gang skal seiersmaskinen ut over sprintdistanse, og spørsmålet er om han får opp farten i tide.

- Odins Kjempe har speeden som sin største force, så sprintdistanse bekymrer meg egentlig ikke. Han har vist stor fart, og er vel den hesten i feltet som har de største fartsressursene, sier trener Knut Haakenstad til dagbladet.no.

- Jeg har stor tro på seier, selv om jeg vet det kan være farlig å stikke frem haka.

Men han har vist seg så god i løpene sine at jeg kan ikke annet, sier treneren fra Skreia.

Kongelig i første avdeling

Vidar Hop kjører i fin flyt om dagen. I V65-1 kusker han Royale som trenes av dyktige Jan Kristian Waaler. Waaler er kjent for å trene frem gode unghester hvert eneste år. Vi tror vinneren av DNT s Unghestserie for hopper (V65-1) heter Royale.

- Royale er en veldig god hest. Hun er sterk og tåler å gjøre en del selv i løpene. Vi var litt uheldige med sporet, men jeg håper vi skal komme oss ut. Feilfritt skal vi kjempe om seieren, sier kusk Vidar Hop til dagbladet.no.

EN KJEMPE I BANEN. Odins Kjempe og kusk Tor Wollebæk er vant til å passere konkurrentene. Foto: HESTEGUIDEN.COM
EN KJEMPE I BANEN. Odins Kjempe og kusk Tor Wollebæk er vant til å passere konkurrentene. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Vidar Hop s vurdering av egne oppsitt:

- Heger n (V65-6) har veldig fin form for dagen og ender stort sett på trippelen hver gang han starter. Han står litt vanskelig til i spor åtte. Han møter et par-tre hester som kan bli vanskelig å slå fra dette sporet, men jeg håper vi skal være på trippelen.

 Vidar Hop kjører Dagbladets andre V65-banker for første gang.

Mr. Frazer trenes av Boye Ølstøren som tar turen fra Trøndelag med seiersambisjoner.

- Mr. Frazer skuffet litt sist. Men da var han utstyrt med hele skylapper og ble altfor stri. Han lå hardt på hele veien og ble naturlig nok sliten til slutt. Denne gang kommer han ut med åpent hodelag igjen. Hesten har slett ikke vært så dårlig og har travet 1.17 med voltestart over 2100 meter. Han skal ikke være noe dårligere nå. Det blir litt sjanseartet fra 20 meter tillegg, men jeg tror at med klaff underveis og litt tur med posisjonene kan han bli seiersfarlig, sier trener Boye Ølstøren.

- Vi reiser med ambisjoner. Klaffer det og han tar turen fint er han absolutt en seierskandidat, sier Boye Ølstøren bestemt.

HAR TRO PÅ SEIER. Ringreven Boye Ølstøren sender ut Mr. Frazer med stor optimisme.
KUSK I SEIERSFLYT. Vidar Hop kusker med stor selvtillit og har et svært spennende oppsitt bak trønderen Mr. Frazer.