Odins Kjempe vinner hvis han starter

Det mener trener Knut Haakenstad. Roa-treneren er usikker på om folkebankeren Odins Kjempe kommer til start i V65-5 på Bjerke onsdag. Treneren vil se hvordan hesten fungerer i varmingen. Spillerne som leverer V65-spillet tidlig lever litt farlig.

(Dagbladet.no): - Odins Kjempe har slitt med en sårskade som ikke ville gro, men den hadde vi egentlig kontroll på.

- Problemet er bare at han har noen hudproblemer som ikke helt vil slippe taket. Det gjør at han virker litt stiv på de første stegene, forteller Haakenstad.

Moe Odin-sønnen er ubeseiret i år og radet opp overlegne seirer før pausen på nesten to måneder. Onsdag kan 5-åringen som har stø kurs mot den ypperste eliten ta sin sjette seier for året om han kommer til start. Han har slitt med hudproblemer det siste året, uten at treneren helt har fått bukt med problemene.

- Selv om Odins Kjempe har vært lenge borte har jeg stor tro på seier. Om han kommer til start. Han er en ærlig hest som alltid gjør sitt beste.

- Han har fått det litt pent i trening og er pent jobbet, men travet 1.30/2100 meter i et hurtigarbeid. Jeg var veldig godt fornøyd med ham i hurtigarbeidet og alt fungerte fint tirsdag i forrige uke.

Trener Knut Haakenstad kan derimot fortelle at de siste dagene ikke har vært som det skal med Odins Kjempe.

Bestemmer start etter varmingen

- Jeg har imidlertid ikke vært hundre prosent fornøyd med ham i helgen og de siste dagene. Vi vil derfor varme ham rett etter prøveløpet onsdag for å bestemme om vi starter eller ikke. Fungerer han ikke hundre prosent, stryker vi ham, både av hensyn til hesten først og fremst, men også av hensyn til spillerne siden han er så stor favoritt, forteller Haakenstad.

EN GIGANT I BANEN: Odins Kjempe rager over alle i banen. Men det har vært problemer. Foto: HESTEGUIDEN.COM
EN GIGANT I BANEN: Odins Kjempe rager over alle i banen. Men det har vært problemer. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Tor (Wollebæk, fast kusk red.anm.) kommer til å varme ham, og da kan jeg se bedre hvordan han fungerer i stor fart i banen. Tor kjenner ham jo godt og kan også registrere om det er noe som ikke er som det skal, sier kaldblodseksperten.

Geir Vegard med skarpe skudd

Sharpshoother, som trener av Steinar Holm er et talent utenom det vanlige. 3-åringen er en alternativ banker i V65-1.

- Det er en meget bra hest. Han har perfekte forutsetninger og har sett fin ut i trening. Jeg synes Sharpshoother har en stor vinnersjanse, og han er stallens beste sjanse onsdag, sier trener Steinar Holm.

- Sharpshoother er en veldig fin hest. Han var kjempebra sist, og det ble en seier av den enkle sorten. Han oppførte seg fint bak startbilen både i startvognprøven og i løpet. Det er en veldig lovende 3-åring.

Sharpshoother er rask fra start, og jeg har store seiersambisjoner, sier kusk Geir Vegard Gundersen om Coctail Jet-sønnen som bare har startet to ganger i sitt liv.

Steinar Holms vurdering av stallhestene:

- Varenne S. (V65-4) var fin første gang ut etter pause og ser bra ut om dagen. Jeg tror på en plass på trippelen.

Odins Kjempe vinner hvis han starter

Sugar Speed (V65-6) er fornøyd med en premie.

Geir Vegard Gundersens vurdering av egne oppsitt:

- Snøvit (V65-2) var veldig god for meg på Momarken tredje sist. Hun har travet bra løp etter det også. Det er snakk om en veldig bra hest. Hun har tjent mye penger på kort tid. Ettersom hun vokser i grunnlaget, møter hun også bedre hester etter hvert. Men hun skal absolutt regnes med vinnersjanse.

Alm Tindar (V65-3) traver jevne, fine løp og skal regnes med trippelsjanse.

STORT TALENT: Trener Steinar Holm har hatt mange talenter. Han mener Sharpshooter er et av de beste.