Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Oen tok sølv, en tidel unna gull

Alexander Dale Oen vant EM-sølv på 200 meter.

(Dagbladet.no): I går svømte Alexander Dale Oen (22) videre fra semifinalen på 200 meter bryst med en sjokkerende god tid (2.10,08).

I dag forbedret han denne personlige og nordiske rekorden ytterligere (2.09,74) og sikret seg samtidig EM-sølv, bare ti hundredeler bak den russiske vinneren Grigory Falko (2.09,64).

- Vi er kjempefornøyd! Særlig siden dette er en øvelse som Alex ikke har all verdens internasjonal erfaring med, sier trener Petter Løvberg til Dagbladet.no.

- Før 200 meter bryst var jeg fornøyd med å komme med i min første semifinale på distansen. Nå kom jeg til finalen og tok sølv, oppsummerer Oen sjøl eventyret for BT.no.

- To meter til, så hadde han vunnet

Oen hang lenge litt etter (0,69 sek. bak ved nest siste vending og 1,19 sek. bak ved siste vending). Men han kom knallsterkt mot slutten og tapte bare på innslaget.

- Hvis løpet hadde vært to meter lenger, hadde han vunnet. Det er det ingen tvil om. Sånn sett skulle vi gjerne sett at det var noen meter ekstra, men sånn er idrett, sier Løvberg.

- Nja, nå er løpet 200 meter langt, og ikke 205 meter, så det blir feil å tenke sånn. Men kanskje neste gang .., sier Oen til BA.no.

- Sjøl irriterer han seg nok litt over at han ikke var nærmere ved tredje vending. For øvrig gikk avslutningen som planlagt: Der skulle han være sinnsjuk, forteller Løvberg.

HER GÅR STARTEN: Litt over to minutter seinere kan Alexander Dale Oen (helt t.v.) juble for EM-sølv på 200 meter bryst. Foto: WOLFGANG RATTAY/REUTERS/SCANPIX
HER GÅR STARTEN: Litt over to minutter seinere kan Alexander Dale Oen (helt t.v.) juble for EM-sølv på 200 meter bryst. Foto: WOLFGANG RATTAY/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Dagens sjokkresultat kommer i øvelsen Øygarden-gutten lenge kviet seg for å satse på. Og det skjer bare to dager etter at han vant EM-gull i hovedøvelsen 100 meter bryst.

Slo Duboscq

At han i dag slo franske Hugues Duboscq (2.09,91) med 17 hundredeler, sier alt om hvilken framgang unggutten har gjort siden han plutselig slo til med nordisk rekord under NM i Namsos i fjor sommer.

- Antakelig er han mer overrasket enn oss rundt ham. 200 meter bryst er jo en øvelse Alex ikke har likt så godt, minner Løvberg om.

Før det pågående langbane-EM\'et i Eindhoven, Nederland, har han aldri klart å karre seg videre fra forsøket i noe internasjonalt mesterskap.

Men etter det som har skjedd de to siste dagene, er det liten tvil om at vestkantsvømmeren er en gullkandidat under sommerens OL i Beijing, Kina.

Men først venter 50 bryst under EM i morgen, og nå tør ikke trener Løvberg utelukke noe som helst.

- Jeg tror han kan være med å kjempe der også, fastslår han.

SØLVGUTT I DAG: Fra før er Alexander Dale Oen gullgutt på 100 meter bryst. Men dagens medalje, på 200 meter bryst, er kanskje mest overraskende for ham sjøl. Foto: WOLFGANG RATTAY/REUTERS/SCANPIX
SØLVGUTT I DAG: Fra før er Alexander Dale Oen gullgutt på 100 meter bryst. Men dagens medalje, på 200 meter bryst, er kanskje mest overraskende for ham sjøl. Foto: WOLFGANG RATTAY/REUTERS/SCANPIX Vis mer
image: Oen tok sølv, en tidel unna gull
image: Oen tok sølv, en tidel unna gull
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media