Offensiv alpinsjef håper på fem i Bormio-finalen

Slalåmrenn i dag.

GODT KORT: Henrik Kristoffersen er en av flere nordmenn som håper på et godt slalåmrenn i Bormio. Foto:  AFP PHOTO / FRANCK FIFE
GODT KORT: Henrik Kristoffersen er en av flere nordmenn som håper på et godt slalåmrenn i Bormio. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Alpinsjef Håvard Tjørhom tenker offensivt og satser på at alle de fem slalåmkjørerne han stiller med i Bormio mandag skal klare å nå finaleomgangen.

- Henrik Kristoffersen og Leif Kristian Haugen har vist veldig bra takter i det siste. For dem bør målsettingen være en plass blant de ti beste. For de tre andre mener jeg det må være lov å håpe på plasser i finaleomgangen, sier Tjørhom til NTB.

Ved siden av Kristoffersen, som allerede har en tredjeplass i slalåmverdenscupen i år, og Haugen, stiller Norge med Sebastian Solevåg, Jonathan Nordbotten og Truls Johansen i verdenscuprennet i Bormio.

- Det har ikke vært kjørt slalåm i denne traseen siden VM i 2005, så vi er spente på hvordan det vil bli. Det er ingen kjempebratt trasé gutta blir sluppet ut i, men det er et par flate partier som blir viktige. Det gjelder å ha en god plan for hvordan man skal få med seg god fart over de flate partiene, sier Tjørhom.

God kapasitet Han sier at de slalåmkjørerne han stiller med i Bormio mandag alle har god kapasitet. Å håpe på at alle skal kunne nå finaleomgangen, altså å være blant de 30 beste etter første omgang, er derfor en realistisk målsetting, mener alpinsjefen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer