GOD HJELP: Edvald Boasson Hagen la ned en god innsats for Dario Cataldo på lørdagens etappe i Giro d'Italia, men det holdt akkurat ikke til seier for Team Sky. 
Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
GOD HJELP: Edvald Boasson Hagen la ned en god innsats for Dario Cataldo på lørdagens etappe i Giro d'Italia, men det holdt akkurat ikke til seier for Team Sky. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpixVis mer

Offensiv Boasson Hagen ikke nok for Sky

God kjøring sørget for ledelse med 15 meter igjen til mål.

Edvald Boasson Hagen var på offensiven på den 14. etappen av Giro d'Italia.

Sammen med omtrent 20 andre gikk nemlig nordmannen i brudd fra starten av den knallharde etappen.

Bruddet fikk en god luke tilbake til feltet, og til tross for en fartsøkning etter angrep fra blant annet Pierre Rolland og Ryder Hesjedal i den nest siste bakken, var det klart at bruddet kom til å kjempe om seieren opp 1.kategorien til mål.

God jobb av Edvald Boasson Hagen satt tidlig fart i den avgjørende bakken, for å hjelpe sin lagkamerat Dario Cataldo.

Og nordmannens gode kjøring ga Cataldo muligheten til å vinne etappen. På den siste kilometeren satt Cataldo hele tiden fint plassert, men italieneren startet spurten for tidlig.

15 meter før mål presset nemlig Enrico Battaglin sykkelen foran Cataldo og vant etappen. Sky måtte dermed ta til takke med andreplass, mens Jarlinson Pantano tok tredjeplassen.

Angrep på ledertrøya Bak i feltet ble det naturligvis angrep opp den tøffe avslutningsbakken. Domenico Pozzovivo begynte moroa og kjørte fra alle unntatt Nairo Quintana.

Sammenlagtleder Rigoberto Uran orket ikke å følge, men tok heller sitt eget tempo. Nærmest den klatresterke duoen var det lenge Wilco Kelderman som jaktet.

På den siste kilometeren ble imidlertid Pozzovivo og Quintana hentet av Fabio Aru, Rafal Majka og Kelderman.

En aldri så liten spurt av Quintana sørget for at han la et par sekunder i sekken på de øvrige.

25 sekunder skilte Quintana og Uran på lørdagens etappe. Det betyr at sistnevnte beholder sin ledelse i sammendraget, men at han mistet sekunder til alle sine konkurrenter i sammendraget.