Kjetil Jansrud usikker til VM

Offensiv Jansrud gir ikke opp VM

- Det er fryktelig defensivt å si at dette ikke går, det er helt uaktuelt, sier Kjetil Jansrud etter bruddskaden.

HAR OPERERT: Kjetil Jansrud viser frem hånden han brakk under utfortreningen i Kitzbühel tirsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
HAR OPERERT: Kjetil Jansrud viser frem hånden han brakk under utfortreningen i Kitzbühel tirsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kjetil Jansrud, som tirsdag pådro seg brudd i to fingre under utfortrening i Kitzbühel, gir ikke opp håpet om VM-start, men innrømmer at skaden kom ubeleilig.

- Bruddet er under håndbaken, sier Jansrud til NTB onsdag og viser fram en forslått venstrehånd som er både hoven, gul og blå.

Da har han nettopp kommet tilbake på hotellet i Kitzbühel etter operasjonen tirsdag. Da fikk han satt inn en metallplate på oversiden av hånden.

- Bevegelsen er veldig stiv nå, men jeg har troen på at den skal komme tilbake høvelig fort. Det er et spørsmål om smerter og hevelser, og det tar nok litt tid nå i starten, sier han.

Men tid er ikke noe Jansrud har mye av nå. Allerede 5. februar starter alpin-VM for fartsgutta med super-G, mens utfordelen kjøres tre dager senere. Dermed kjemper Vinstra-gutten en kamp mot klokka for å rekke mesterskapet.

Seks uker

- Fra et medisinsk perspektiv så tror jeg det er seks ukers grotid, og det er lang tid. Men i og med at det er skrudd fast, altså skrudd metall i hånden, så er jeg ikke sikker på om det tar seks uker før jeg kan stå på ski, sier en alltid optimistisk Jansrud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer