GIR ALT: Om bruddet ikke blir for stort, håper Alexander Kristoff å spurte om etappeseier i Frankrike i dag. FOTO: Torgeir Strandberg, procycling.no
GIR ALT: Om bruddet ikke blir for stort, håper Alexander Kristoff å spurte om etappeseier i Frankrike i dag. FOTO: Torgeir Strandberg, procycling.noVis mer

Offensiv Kristoff: - Det er ikke mye å spare på

Håper å spurte om etappeseier.

Bourg-en-Bresse (procycling.no): Alexander Kristoff og Katjusja ankom starten av den 12. etappen med en plan: Sikre lagets første etappeseier i årets Tour de France.

• LIVE: Du følger etappen her!

For å klare det, må 27-åringen stå imot fire kategoriserte stigninger underveis.

- Jeg skal prøve å sitte med inn, men det kan bli for tøft for meg, sier Kristoff til procycling.no.

«Hviledag» kan utgjøre forskjellen Han er fornøyd med avveiningen han gjorde dagen i forveien. I den klassikerliknende etappen Tony Gallopin vant, var John Degenkolb og Peter Sagan to av få spurtglade herrer som holdt seg med hovedfeltet hele veien inn til mål.

Les også: - Jeg ga opp på forhånd

Storhaug-mannen sparte i stedet krefter. Det kan han bli belønnet for i dag.

- Hvor mye krefter sparer man på å gi kroppen hvile slik du gjorde i går?

- Det er litt, jeg vet ikke hvor mye. Men det kan jo gjøre at jeg klarer å henge med, svarer Kristoff på spørsmål fra procycling.no.

 
Får laget bak seg Nordmannen vil bli støttet av fire-fem mann under dagens etappe. Taktikken kommer litt an på hva slags brudd som får gå i begynnelsen.

- Går det et stort brudd av gårde, så går de kanskje inn. Vi må ha med noen der. Hvis vi begynner å kjøre, og så henger jeg ikke med, er det ikke noe vits. Går det et mindre brudd er ikke vi favoritter. Vi tar det med ro, gjemmer oss i feltet og ser hvordan det går til slutt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han blir spurt om han ønsker å gå all inn på dagens etappe:

- Ja, jeg gjør det. Det er ikke så mye å spare på. Det er to fjelletapper etterpå. Jeg kan ta det rolig der. Jeg må restituere meg til den siste spurtetappen før hviledagen.
 
Katjusja trenger seier Kristoff har to andreplasser fra årets Tour de France, og ble også kun slått av Kittel under åpningsetappen i fjorårets tour.

Joaquim Rodriguez holdt på å vinne den 10. etappen mot La Planche de Belles Filles, men ble hentet av Vincenzo Nibali og favorittgruppen mot slutten.

Det betyr at russerne ønsker å sprekke byllen i de kommende dagene. Rodriguez går for både klatretrøye og etappeseier i Alpene, mens Kristoff har to til tre muligheter igjen i årets Tour de France.

- Du forsøkte de i massespurter tidligere i touren, hvordan tror du de fungerer nå?

- Jeg tror de er greie. Jeg føler meg ikke så sliten. Hvis jeg henger med, tror jeg at jeg har en bra spurt, sier Kristoff til procycling.no.

Artikkelen er levert av procycling.no!