Andreas Mikkelsen tror på VM-tittel

Offensiv Mikkelsen: - Alt ligger til rette for at vi skal kunne ta en VM-tittel

Etter en amputert 2017-sesong er Andreas Mikkelsen (28) skråsikker på at han kan kopiere Petter Solberg og bli Norges andre verdensmester i rally.

TROR PÅ VM-TITTEL: Andreas Mikkelsen tror han kan bli Norges andre verdensmester i rally. Foto: AFP PHOTO / William WEST
TROR PÅ VM-TITTEL: Andreas Mikkelsen tror han kan bli Norges andre verdensmester i rally. Foto: AFP PHOTO / William WEST Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Denne uken innledes VM-sesongen 2018 med tradisjonsrike Rally Monte Carlo. Mikkelsen stiller til start med voldsomme ambisjoner og nøler ikke med å legge lista høyt for seg selv.

Målet er å kopiere Petter Solbergs VM-tittel fra 2003.

- Alt ligger til rette for at vi skal klare det. Vi er i ett av de beste teamene og kjører en av de beste bilene, så det er egentlig bare opp til oss å gjøre jobben, sier han.

Utgangspunktet for å nå det hårete målet er i hvert fall et helt annet enn på samme tid i fjor. Da sto Mikkelsen uten arbeidsgiver etter at det tyske Volkswagen-konsernet brått hadde avsluttet sin rallysatsing.

Viktig erfaring

28-åringen endte opp med å kjøre kun sporadiske VM-runder i innledningen på 2017-sesongen, før han signerte kontrakt med Hyundai og avsluttet året med å kjøre de tre siste VM-rundene.

- Jeg var egentlig klar for å ta det neste steget i karrieren i fjor, men slik ble det ikke. Derfor ser jeg på årets sesong som starten på en ny epoke i karrieren, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer