Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Offensiv Nordhaug: - Det var et dumt angrep

Nordmannen med topplassering i Strade Bianche etter sterk oppvisning.

(procycling.no): Under lørdagens Strade Bianche var Lars Petter Nordhaug tiltenkt en rolle som hjelperytter. Da 31-åringen trillet i mål i Siena, etter 176 beinharde kilometer, var han beste rytter fra Team Sky.

41 sekunder etter at Fabian Cancellara tok sin tredje seier i det italienske klassikerrittet kom Nordhaug i mål som nummer ni.

- Det var en vanvittig tøff dag med veldig mye vind. Etixx-QuickStep satte fart på rittet veldig tidlig. Jeg følte meg ikke bra den første delen av løpet, men det løsnet mot slutten, sier Nordhaug til procycling.no.

- Dumt at jeg måtte angripe
Nordmannens lagkamerat Salvatore Puccio satt i bruddet da det gjennstod 50 kilometer. Han fikk problemer med kjedet på sykkelen og mistet kontakten med teten. Da fikk Nordhaug beskjed om å angripe.

- Jeg synes det var litt dumt selv, men jeg fikk beskjed om å angripe. Jeg må jo gjøre det jeg blir bedt om. Så jeg prøvde, men innså ganske raskt at det var for langt opp. Det var bare å roe ned og vente på feltet, forteller en litt oppgitt nordmann.

Videre sier nøtterøysyklisten at hans kaptein Michal Kwiatkowski følte seg bra underveis i rittet, men da Peter Sagan tråkket til hang ikke polakken med.

- Han prøvde å følge Sagan og Cancellara, men stivnet fullstendig. Inn på det siste gruspartiet så dro jeg for Kwiatkowski. Jeg satt i fronten av forfølgergruppa i sterk motvind og regnet med at han satt på hjulet mitt, men han hadde forsvunnet. Jeg fikk beskjed på radioen om at jeg måtte kjøre for egne sjanser, forteller Nordhaug.

- Når Sagan og Cancellara forsvant så hadde jeg ikke krefter til å følge. Jeg kjempet meg opp til gruppa med Valverde og Van Avermaet som satt bak teten. Deretter måtte jeg bare kjøre billig inn til siste bakken, beretter Sky-rytteren.

- Godt at det ble topp ti
Etter å ha brukt mye krefter underveis er Nordhaug godt fornøyd med en plassering blant de ti beste i et ritt som var fult av klassikerstjerner.

- Det var veldig godt å få en topp ti-plassering og ikke topp 15. Det er en stor forskjell. Dette er et prestisjefylt ritt. Når du ser på navnene rundt meg så ser du hvor bra den prestasjonen er, sier Sky-rytteren.

Nordhaug kom i mål fire sekunder bak Greg Van Avermaet på samme tid som Diego Ulissi (Lampre-Merida) og Tiesj Benoot (Lotto Soudal). På plassen bak nordmannen fulgte Movistar-stjernen Alejandro Valverde.

Må droppe ferie med familien
Etter Strade Bianche var planen at Nordhaug skulle ha rittpause helt til Coppa Bartali (24-27.mars). Slik blir det ikke. Nordmannen skal i aksjon igjen allerede i Tirreno-Adriatico som starter førstkommende tirsdag. En endring han ikke er helt fornøyd med.

- Det er ikke optimalt. Jeg har syklet Mallorca, Dubai Tour og Volta ao Algarve nå og skulle hatt en rittpause nå. Jeg hadde bestilt tur til Mallorca med familien og fikk først beskjeden da jeg kom ned til Italia. Det ble veldig kort beskjed og det er litt kjedelig for familien min, forteller Nordhaug som ikke forventer å kjøre for egne sjanser i det italienske etapperittet.

- Vi har med Wout Poels og Kwiatkowski dit så det blir nok en ren hjelperytterrolle. Jeg har alltid lyst til å gjøre det bra i de rittene jeg kjører. Så vi får se. Formen bør i hvert fall være god etter det jeg viste her i Strade Bianche.