SPILLER OM OPPRYKK: Alexander Tettey og Norwich møter i ettermiddag Middlesbroug i opprykksfinalen i Championship. Foto: Action Images / Alex Morton
SPILLER OM OPPRYKK: Alexander Tettey og Norwich møter i ettermiddag Middlesbroug i opprykksfinalen i Championship. Foto: Action Images / Alex MortonVis mer

Offensiv Tettey foran opprykkskamp: - Vi vil vinne. Det vil bety så mye

Enorme summer står på spill.

(Dagbladet): I ettermiddag spiller Alexander Tettey og hans Norwich i play off-finalen om et opprykk til Premier League. På motsatt banehalvdel på storstua Wembley, står Middlesbrough.

- Det er det ultimate, å spille på et slikt stadion med den historien foran 90 000 mennesker. Å vinne mot Ipswich var bra, men vi ser mot å vinne finalen, og det vil bety så mye mer, sier Tettey til Norwichs hjemmesider.

Store summer står på spill Blant annet vil det bety en gedigen pengesum inn for Norwich. Minst 1,3 milliarder kroner står på spill. Det er et minimum, om man rykker opp og så ned igjen.

Med de vanvittige summene Premier League får gjennom tv-rettighetene sitter de dårligste klubbene i ligaen igjen med mer enn 600 millioner i inntekter fra dette hvert eneste år. Og fordi den økonomiske forskjellen mellom den øverste divisjonen og Championship er så enorm, får klubbene som rykker ned fra Premier League med seg en fallskjerm som gir store utbetalinger i inntil tre år etter nedrykket.

Til sammen altså per i fjor på 1,3 milliarder kroner. Det er grunn til å tro at dette beløpet kommer til å øke betydelig etter at Sky Sports og BT Sport har lagt nesten 60 milliarder kroner på bordet for tv-rettighetene i tre sesonger fra 2016-sesongen.

- Må gi fansen det de ønsker seg Tettey og Norwich rykket ned fra Premier League i fjor - og har nå muligheten til å rykke rett opp igjen.

- Jeg hadde kommet til å spilt denne kampen koste hva det koste vil, så alt handler om å forberede seg godt. Målet foran sesongen var å komme tilbake til Premier League, og jeg vet vi er gode nok. Det er der alle ønsker å være. Det er fortsatt målet, konstaterer Tettey.

29-åringen blir trolig å finne i startoppstillinga når det hele braker løs klokka 16.00 i ettermiddag, på selveste Wembley. Foran drøyt 40 000 fans.

- Vi må bare sørge for, når 90 minutter er gått, at vi har gitt fansen det de ønsker seg. Opprykk, avslutter Tettey.