Giro d'Italia:

Offensiv Yates parkerte Froome

Økte ledelsen i sammendraget etter ny maktdemonstrasjon.

SEILER I FRA: Simon Yates (Mitchelton-Scott) med sin tredje etappeseier i Giro d'Italia i år. FOTO: Tim de Waele/Getty Images
SEILER I FRA: Simon Yates (Mitchelton-Scott) med sin tredje etappeseier i Giro d'Italia i år. FOTO: Tim de Waele/Getty Images Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): I utforkjøringen fra søndagens tredjesiste klatring gav Miguel Ángel López (Astana) gass og sørget for en seleksjon uten Chris Froome (Team Sky), på Giro d'Italias 15. etappe.

Inn i den neste bakken fortsatte kjøret og den firedoble Tour de France-vinneren seilte voldsomt akterut. Sammenlagtleder Simon Yates (Mitchelton-Scott) benyttet anledningen til å ta tid på lørdagens etappevinner på Monte Zoncolan og angrep i front.

Etter å ha blitt nøytralisert en gang satte han avgårde alene med 17 kilometer til mål og ingen maktet å følge. Bak slet de med å organisere seg og dermed så de aldri Yates igjen på etappen.

Etter en strålende utforkjøring og solid kjøring opp den siste klatringen til Sappada tok briten sin tredje etappeseier i årets ritt og øker ledelsen i rittet.

Stort tidstap for Froome

I gruppen bak spurtet López inn til andreplass, mens Tom Dumoulin (Team Sunweb) tok tredjeplassen 40 sekunder bak Yates, med Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida), Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) og Richard Carapaz (Movistar) også i gruppen.

For Chris Froome ble det et nytt nederlag, med et minutt og 32 sekunder i sekken. Briten så svært tungt ut i finalen av rittet og til tross fra god hjelp av lagkamerat Wout Poels ble det et stort tidstap.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer