Offensive FCK-profiler: - Bare seier er god nok mot Porto

FC København må høyst sannsynlig slå både Porto og Brugge hvis Ståle Solbakkens gutter skal ta seg til sluttspillet i Champions League.

JAKTER AVANSEMENT: Ståle Solbakken og FCK. Foto: NTB Scanpix
JAKTER AVANSEMENT: Ståle Solbakken og FCK. Foto: NTB ScanpixVis mer

Det mener FCK-spissen Thomas Delaney og midtbanespilleren William Kvist foran tirsdagens kamp mot Porto i Parken.

- Jeg forventer at vi skal vinne to kamper for å gå videre. Teoretisk er det ikke nødvendig, men det går jeg for, sa Delaney på tirsdagens pressekonferanse.

William Kvist regner også med seier over Porto, mens Brugge skal slås på bortebane om to uker slik at tabellregnskapet kan gå opp til FCKs fordel.

Etter de fire første kampene er det de engelske mesterne Leicester som topper gruppe G med ti poeng. Porto følger med sju og FCK fem poeng. Brugge er uten ett eneste poeng.

- Selv med seier tirsdag, må vi trolig vinne den siste kampen i Brugge for å avansere. Hvis vi vil ha den annenplassen, så skal vi vinne de siste to kampene, og det er greit nok, for det er Champions League det er snakk om. Faktisk er vi glad for å ha den muligheten, sier Kvist.

Når det gjelder å ta tredjeplassen i gruppen og gå til cupspillet i europaligaen, føler FCK-spillerne seg mer på sikker grunn.

- Vi må vinne mot Porto hvis vi skal gå videre i mesterligaen, men vi er ikke under noe press i forhold til målsettingen, og hva man kan forvente av et superligalag, sier Delaney.

Solbakkens angrep er kraftig amputert til tirsdagens oppgjør ettersom Andreas Cornelius og Federico Santander er ute med skader. Det betyr med all sannsynlighet at Andrija Pavlovic får sjansen på topp.

Champions League, gruppe G
Leicester43105-010
Porto42114-37
FC København41215-25
Brugge40041-100

(NTB)