SKREMTE UNITED: Alexander Frei og Basel lå under 0-2 til pause, men snudde kampen i 2. omgang. Manchester United har imidlertid aldri tapt en Premier League- eller Champions League-kamp der de har ledet med to, og gjorde det heller ikke denne gangen.Foto: SCANPIX/EPA/SALVATORE DI NOLFI
SKREMTE UNITED: Alexander Frei og Basel lå under 0-2 til pause, men snudde kampen i 2. omgang. Manchester United har imidlertid aldri tapt en Premier League- eller Champions League-kamp der de har ledet med to, og gjorde det heller ikke denne gangen.Foto: SCANPIX/EPA/SALVATORE DI NOLFIVis mer

Offensivt Basel sjokkerte rufsete United

Fire minutter unna seier på Old Trafford.

(Dagbladet): Manchester United - Basel 3-3.

Manchester United skal ikke kunne dekke seg bak at de ikke var advart da de rotet bort en tilsynelatende trygg 2-0 ledelse hjemme på Old Trafford mot Basel.

I stedet kom sir Alex Fergusons menn faretruende nær å ende opp uten poeng og på etterskudd i gruppa, hadde det ikke vært for Ashley Youngs utligning i siste ordinære minutt.

- Vi var slurvete og uforsiktige. Det var på mange måter en vekker. En konsentrasjonssvikt sørget for at vi nesten sløste bort kampen, men vi hentet oss inn, sier Ferguson, ifølge Sporting Life.

- Det å slippe inn tre mål på hjemmebane... Forsvaret og midtbanen er nødt til å konsentrere seg bedre. Kvaliteten på Champions League er så høy, at man blir skadelidende når man slipper seg ned, fortsetter han, vel vitende om at laget hans har sluppet inn like mange mål på to gruppespillskamper - fire - som det de gjorde hele veien fram til finalen i Champions League forrige sesong.

To mål på 80 sekunder For selv om United var produktive og tidvis gode offensivt før hvilen, slapp et rufsete forsvar de regjerende sveitsiske seriemesterene til opptil flere store målsjanser.

Kvaliteten på avslutningene fra fortrinnsvis navnebrødrene Fabian og Alexander Frei holdt ikke mål de første 45, og der lå hovedforskjellen på lagene.

LOVENDE ÅPNING: Danny Welbeck scoret to ganger med 80 sekunders mellomrom før 20 minutter var spilt på Old Trafford. Da så det ut til å bli en komfortabel kveld på jobben for et Manchester United-lag uten blant annet Wayne Rooney og Javier Hernandez. Det ble det ikke. Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
LOVENDE ÅPNING: Danny Welbeck scoret to ganger med 80 sekunders mellomrom før 20 minutter var spilt på Old Trafford. Da så det ut til å bli en komfortabel kveld på jobben for et Manchester United-lag uten blant annet Wayne Rooney og Javier Hernandez. Det ble det ikke. Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

Der Danny Welbeck var konsentrert og iskald ved to anledninger med 80 sekunders mellomrom, gikk Basels mange skuddforsøk i hytt og vær.

Frei-dominans Basel-trener Thorsten Fink, som hadde førstehåndserfaring med bitre nederlag mot Manchester United som Bayern München-innbytter på Camp Nou i 1999, må imidlertid ha trykket på de riktige knappene i garderoben.

Elevene hans kom tilbake på banen til 2. omgang med den samme offensive innstillingen, men med et helt annet sting i den avgjørende fasen.

Bare en eminent fotparade fra David de Gea på en avslutning fra kloss hold fra Marco Streller forhindret baklengs fem minutter ut i omgangen, men det var nok et forvarsel om hva som var i vente.

58 minutter ut i oppgjøret sendte Alexander Frei i vei et skummelt innoverskrudd hjørnespark, som David de Gea slo rett ut i farlig område. Der dukket Fabian Frei opp og hamret ballen i mål via begge stolper, og håpet var tent.

Minuttet etterpå var Alexander Frei på farta igjen, men ble stoppet av Rio Ferdinand ute av balanse. Det tok imidlertid ikke mange sekundene før den sveitsiske veteranspissen var på beina igjen og ballen ble vunnet tilbake høyt i banen før den ble slått på pannebrasken hans med kirurgisk presisjon.

Heading ble sendt tilbake mot det hjørnet serveringen kom fra, og de Gea var sjanseløs på å avverge. Da sto det plutselig 2-2, og United-forsvaret var i ferd med å rakne i sømmene.

REDDET STATISTIKKEN: Her redder Ashley Young ett poeng for Manchester United, men for seiersvante rødtrøyer føltes 3-3 mot Basel som et tap.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
REDDET STATISTIKKEN: Her redder Ashley Young ett poeng for Manchester United, men for seiersvante rødtrøyer føltes 3-3 mot Basel som et tap.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

Verre skulle det bli, sett med hjemmeøyne, da Phil Jones halvklarerte i eget felt. Antonio Valencia hadde en mann i sikring, men falt for fristelsen og kastet seg inn i et hodeløst forsøk på å stoppe Marco Streller.

Dermed ble gjestene tildelt et korrekt straffespark, som Alexander Frei omsatte på sikkert vis.

Aldri tapt etter tomålsledelse Basel begynte imidlertid å kjenne belastningen av sin helhjertede satsing, og Fink tok blant annet ut de to målscorerene for å tette igjen bakover.

Manchester United har aldri tapt en Champions League- eller Premier League-kamp hvor de har ledet med to, og gjorde det heller ikke da gjestene ble baktunge i sluttminuttene.

Helt på tampen av ordinær tid slo Nani inn fra dypet mot bakre stolpe. Der hadde Champions League-debutanten Ashley Young frigjort seg og stupte fram. Keeper Yann Sommer rakk ikke bort, og dermed endte det 3-3 på Old Trafford.

- Vi vant ett poeng. Sveitsiske lag vinner ikke hver gang de er i Manchester. Det var et godt resultat, og vi er veldig fornøyde. Nå tillater vi oss en liten scoring, sier Fink til Viasat, vel vitende om at laget hans hadde stått for en ytterst sjelden prestasjon:

- Føltes som et tap Man må 13 år tilbake i tid for å finne sist Manchester United ikke vant i Europa etter å ha ledet 2-0 til pause. Det var mot Barcelona på Old Trafford i en kamp som også endte 3-3.

Mens Fink og Basel følte det ene poenget som en seier, var man av diametralt motsatt oppfatning i United-leiren:

- Definitivt. Vi startet kampen så bra, og gikk i garderoben med 2-0 ledelse. Vi burde punktere kamper som dette, og dette er ulikt oss. Vi er veldig skuffet over resultatet. De var ballsikre, og vi fikk det vanskelig, men vi burde likevel klare å avgjøre kampen. Nå er vi nødt til å komme oss tilbake på treningsfeltet og gå videre, sier tomålsscorer Danny Welbeck til Viasat på spørsmål om 3-3 føltes som et tap.

FEIRING:Basel-trener Thorsten Fink mener det ene poenget mot United var verdt en liten feiring. Her i samtale med sir Alex Ferguson som mener laget hans fikk en vekker i kveld.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
FEIRING:Basel-trener Thorsten Fink mener det ene poenget mot United var verdt en liten feiring. Her i samtale med sir Alex Ferguson som mener laget hans fikk en vekker i kveld.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super Vis mer