<strong>REFS:</strong> Etter null poeng og 7-0 i sekken mot Portugal ble ikke hjemkomsten til Nord-Korea lystig for spillerne. Foto: AFP
REFS: Etter null poeng og 7-0 i sekken mot Portugal ble ikke hjemkomsten til Nord-Korea lystig for spillerne. Foto: AFP Vis mer

Offentlig refs av Nord-Koreas VM-tropp

Måtte svare for VM-innsatsen foran 400 offentlige tjenestemenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Spillerne i det nordkoreanske fotballandslaget måtte svare for det «ydmykende» VM-sluttspillet i en offentlig høring tidligere i sommer, melder Radio Free Asia.

Den britiske avisenDaily Telegraphsiterer radiostasjonen på meldingen.

2. juli måtte spillerne, ifølge radiomeldingene, svare for seg på en offentlig scene, foran 400 tjenestemenn, studenter og journalister.

Seansen fant sted i Folkets kulturpalass, og sportsminister Pak Myong-chol skal ikke ha vært nådig i sin omtale av spillerne.

Trener Kim Jong-hun skal ha blitt kastet ut av kommunistpartiet, og skal nå jobbe som bygningsarbeider. Straffen fikk han for «forræderi» mot Kim Jong-un, en av sønnene til Kim Jong-il.

Laget var med i VM for første gang siden 1966 og tapte samtlige gruppekamper. Blant annet ble det 0-7 for Portugal.
Etter å ha mottatt ideologisk kritikk, skal spillerne ha blitt tvunget til å legge all skyld på treneren.

Sørkoreanske medier mener imidlertid at spillerne slapp lett fra det, i forhold til hva som er vanlig i Nord-Korea.

— Tidligere har nordkoreanske utøvere og trenere blitt sendt til fengselsleirer etter dårlige prestasjoner, sier en kilde i sørkoreansk etterretning.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer