OFFENTLIGGJORDE BLODVERDIER: Verdensrekordholderen på maraton for kvinner, britiske Paul Radcliffe, offentliggjorde torsdag blodverdiene sine som aktiv. De skal angivelig bevise at hun aldri brukte doping.
OFFENTLIGGJORDE BLODVERDIER: Verdensrekordholderen på maraton for kvinner, britiske Paul Radcliffe, offentliggjorde torsdag blodverdiene sine som aktiv. De skal angivelig bevise at hun aldri brukte doping.Vis mer

Offentliggjorde blodverdier: - Beviser at jeg er ren

Paula Radcliffe.

Verdensrekordholderen på maraton for kvinner, britiske Paul Radcliffe, offentliggjorde torsdag blodverdiene sine som aktiv. De skal angivelig bevise at hun aldri brukte doping.

Radcliffe, som la opp etter London maraton tidligere i år, tillot at testresultatene ble offentliggjort i kjølvannet av en høring i det britiske parlamentet. Høringen handlet om bloddoping og skal ha ført til at maratondronningen følte seg mistenkeliggjort.

Ifølge Sky News skal Radcliffes ha hatt verdier på 114,86, 109,86 og 109,3 i de tre testene som nå er offentliggjort. For en kvinnelig idrettsutøver skal alt over 103 utløse nærmere undersøkelser, men årsakene til høyere verdier kan samtidig være mange og naturlige. Høydetrening, samt at testen er gjort kort tid etter ekstreme anstrengelser, er to slike.

Radcliffe, som har vært en uttalt motstander av dopingbruk gjennom hele karrieren, har innrømmet variasjoner i egne testresultater. Samtidig har hun understreket at dette har helt naturlige forklaringer.

Verdens antidopingbyrå (WADA) har gjort det klart at det ikke foreligger noen mistanke mot henne.

- Disse dataene må sees på i riktig sammenheng av de riktige ekspertene, så jeg har bedt WADA gå tilbake og se over dem en ekstra gang, sa Radcliffe til Sky News torsdag.

Hun hevdet videre at også andre eksperter har fått tilgang til materialet.

- Jeg måtte vente for å få disse resultatene på plass, men nå er jeg glad jeg har dem, sa Radcliffe.

- De viser at jeg ikke har tre verdier som bryter noen grenser, tatt i betraktning at testene ble gjort etter eller under en periode med høydetrening, tilføyde hun.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram