Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Offer for manager-hevn

BLACKBURN (Dagbladet): Ståle Solbakken er så langt unna Premier League-fotball med Wimbledon at han ikke orker å snakke om det. Eller for å komme med en påstand: Han tør ikke av frykt for manager-represalier. Og derfor ser det ut som om Drillo må trylle fram både håp og en fluktmulighet for en av landslagets mest lojale. Hvis ikke kan VM gå fløyten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Snakk med Joe Kinnear, sier Ståle Solbakken når spørsmålene handler om situasjonen i Wimbledon. Sjøl vet han at han får en bøtte med kjeft hvis han i det hele tatt nærmer seg det han fortalte Dagbladet etter FA-cup-kampen mot Wrexham for to og en halv uke siden. Den gangen var han ikke mer vågal enn at han påsto han var god nok for Wimbledon.

Og - som om det skulle sverte en managers gode navn og fotballforståelse:

At han med sin beste vilje ikke skjønte - og heller ikke hadde fått beskjed om - hvorfor han hadde havnet i opplag.

Anti-norsk
manager

Øyvind Leonhardsen har spilt og tjent penger under Joe Kinnear og vet mye om regjeringsmåten i Wimbledon. Leo tror at Kinnears vraking av Solbakken kan være av personlige grunner. I min bok lukter det et anti-norsk sinne som handler om et dårlig forhold til hovedaksjonærene Røkke og Gjelsten - de vil jo ikke bruke penger på spillerkjøp - gammel furting over at Gjelsten plutselig hadde med seg Drillo til hjemmekampen mot Manchester United på Selhurst Park, og en massiv irritasjon på norske journalister, som ifølge Kinnear i hvert fall er de siste han vil snakke med.

Så dumt kan det altså bli.

Og for Ståle Solbakken:

Så vanskelig å komme seg på laget, eller vekk og til VM med Drillos.

Ikke i
nærheten

Mot Sheffield Wednesday på lørdag brukte Wimbledon-manageren herrene Castledine og Fear sentralt på midten. I en prekær skadesituasjon var laguttaket en nødløsning. Men tror du Ståle Solbakken - som fikk to bestemannspremier før han dro hjem på juleferie etter sine seks første England-kamper, og virkelig trodde at han hadde klart å gjøre seg til en sentral skikkelse i enda et fotballag - var i nærheten av å få spille.

Nei, akkurat.
Glem det.

- Snakk med manageren, sier Ståle igjen. Han kan ikke engang stave navnene på lørdagens sentrale førstevalg. Og Castledine har han bare trent med tre ganger så lenge han har vært i Wimbledon. Fear har han ingen kontroll på.

Trenger
Drillo-råd

Drillo er nå samtalepartneren som tenne et lys i tunnelen. Han må rett og slett si et eller annet som kan få Ståle Solbakken i bedre humør.

- Jeg håper på råd, sier Ståle. - Etter at jeg kom inn i landslaget har jeg alltid rådført meg med Drillo. Og inntil vi mente at tida var inne for å prøve Premier League - før det hadde jeg sagt nei til to tilbud fra Rosenborg og gitt det samme svaret til en rekke proffklubber ute - følte jeg at vi bare hadde tatt fornuftige avgjørelser i forhold til min fotballkarriere.

- Nå føler jeg at den siste var bom.

Ståle Solbakken setter landslaget over alt annet han driver med som yrkesmann. Alle valg han har tatt har vært preget av Drillo og Norge. Men der han sitter nå - på Wimbledon-benken - er han ute av stand til å gjøre noe som helst.

Hvis ikke Drillo klarer å hente fram det absolutt beste fra psykologien og det han har lært om lederskap, blir han sittende.

<B>HOLDER KJEFT:</B> -Snakk med Joe Kinnear, sier Ståle Solbakken når spørsmålene handler om situasjonen i Wimbledon.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!