Magnus Carlsens nye klubb

Offerspill SK får stemmerett

Norges Sjakkforbund har konkludert med at Magnus Carlsens nystartede klubb Offerspill får stemmerett under Kongressen i Sandefjord 7. juli.

SJAKKSTJERNE: Magnus Carlsens nye klubb får stemmerett. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
SJAKKSTJERNE: Magnus Carlsens nye klubb får stemmerett. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har stormet rundt Magnus Carlsen den siste tiden. Sjakkstjerna har opprettet en ny sjakklubb, Offerspill SK, hvor han betaler medlemskontingenten til de 1000 første medlemmene.

Dette gjør den nye klubben til Norges desidert største, noe som gir dem flere stemmer under kongressen i Larvik i helga. Der skal det blant annet stemmes over en avtale mellom Sjakkforbundet og spillselskapet Kindred, som ønsker å gå inn med 50 millioner kroner i norsk sjakksport.

Det har vært mye strid rundt om Carlsens nye klubb skal få stemmerett under kongressen. Nå har altså Norges Sjakkforbund konkludert med at de får det. Det kommer fram i et notat utarbeidet for Norsk Sjakklubb (NSF) av Kvale advokatfirma, som VG har fått tak i. Det var avisa som først meldte om at Carlsens klubb får stemmerett.

«Vår konklusjon er at det antall delegater OS har krav på basert på deres innrapporterte medlemstall pr. 1. juli 2019, har stemmerett på Kongressen. Om det skulle bli reist innsigelser mot deres stemmerett og krav om avstemning om dette på Kongressen, vil OS-delegatene ha stemmerett i en slik avstemning forutsatt at den møteleder som åpner Kongressen ikke har nektet å oppføre dem på delegatlisten. Vår vurdering er at møteleder ikke har hjemmel til å nekte å oppføre OS delegatene på delegatlisten», heter det i notatet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer