Offisiell Fjellvittregel nr 1: Ta en pinne på jobben

Når en fotograf og hedersmann på 88 år skjenker sin lokale akevitt klokka 11.15 en torsdag formiddag sier du ikke nei takk. Da skåler du.

SKÅLTE I LOKAL AKEVITT: Dagbladet-pensjonist og fotojournalist Johan Brun (88) begynte skjenking av akevitt allerede klokka 11.15. Da takker man ikke nei. Her er det stuntreporter Asle Hansen (t.h.) som får smake på godsakene fra Uvdal.  Foto: Jens Kløvrud / Dagbladet
SKÅLTE I LOKAL AKEVITT: Dagbladet-pensjonist og fotojournalist Johan Brun (88) begynte skjenking av akevitt allerede klokka 11.15. Da takker man ikke nei. Her er det stuntreporter Asle Hansen (t.h.) som får smake på godsakene fra Uvdal. Foto: Jens Kløvrud / DagbladetVis mer

Holmenkollen — fredag 4. mars 

STOR JUBEL I Dagbladets Kollen-redaksjon i går formiddag da Kongen av VM, kollega Asle Hansen, kom hjem som vinner av medieduellen over 300 meter griseskigåing med gitar-hår,Taliban-skjegg og den kroppen du har. TV2, VG og NRK — representert ved Per Angell Berntsen, Ola Stenberg og Carine Olset -  ble parkert.

Du kan lese om det i morgendagens avis og du kan se video her på db.no seinere i kveld.

Meget sterke saker.

JOHAN BRUNS FJELLVITT var ikke like sterk. Bare rund. Og en veldig god akevitt. Med et flott fotografi fra egen utsikt i Uvdal på etiketten, signert fotografen selv. Og korken var knapt ute av flaska du kan kjøpe på polet før Fjellvittregel nr. 1 ble lansert i offisielle former mens vi diskuterte formen på Dagbla-auksjonen av de fire gulljakkene stafettjentene helt sikkert kom til å vinne:

Ta en pinne på jobben!

Når det passer.

FRU HJORT PEDERSEN (84 / mor) så for øvrig torsdagens jentestafett på Universitetsplassens storskjerm. Med brodder.

- Jeg var på vei til en venninne, skjønner du Morten. — Uten å tenke meg om hadde jeg sagt ja til å ta en kaffe midt i VM. Men jeg ble litt forsinket for jeg var jo nødt til å se på jentene. Og så var det koselig og fin stemning der.

MEN DET VAR ikke derfor hun ringte i dag morges. Det hadde andre årsaker. Og nok en gang var det noe på NRK. Dama følger intenst med på NRK.

- De snakket om rykket ditt på TV i går kveld.

- Rykket mitt? Eller ryktet?

- Ikke vær innbilsk nå. Jeg sa rykket! Det du skrev om forleden. Om det han Bjørn sa. Om det rykkete rykket til han russeren.

- At Legkov har et langt rykk med et rykk i rykket mener du?

- Ja, nettopp. De snakket om det i VM-studio i går kveld.

- Hvem snakket om det?

- Men kjære deg da, følger du ikke med?

- Jo da, men jeg er ikke pensjonist. Jeg jobber.

- Så, så ..........

- Unnskyld?

- Jeg prøvde bare å være ........nei, glem det. Men de var i hvert fall hos han morsomme fra Hønefoss.

- Hvem?

- Bjørn vel. Og Arne Scheie og Posten. Også Truls da. Han er søt.

- Truls Dæhli?

- Nei, han var ikke der. Det var bare de jeg nevnte - Bjørn, Scheie og Posten.

- Men du sa Truls.

- Ja, bikkja. Han morsomme fra Hønefoss som jeg ikke husker navnet på har en hund. En slags terrier tror jeg.

- Er du sikker på at den ikke heter Dæhli til etternavn.

- Hvordan det?

- Siden det er en terrier mener jeg.

- ?????

- Truls er jo så ilter om dagen. Nesten litt aggressiv. I går prøvde han å legge ned hele Holmenkollen i VG.

- Ja, jeg leste det. Og det skjønner jeg godt. Det ble jo ikke sikt før han Ousdal junior gikk mot han langsomme svensken i den TV-konkurransen - han er fra Uddevalla tror jeg - og da hadde det gått en hel uke.  Men jeg er ikke enig i det Truls skriver for jeg ønsker meg OL til Oslo.

- Når da?

- Om noen år?

- Du blir 85 i august!

- Ja, og gjennom et langt liv har derfor jeg lært å være tålmodig. Det er mye som skal på plass vet du. Regjeringa må også si sitt.

- Og meteorologene.

- Ja, sikkert de og. Men det bryr ikke jeg meg om. Når det er tåke ser du best på TV og det kommer helt sikkert til å gå på NRK neste gang også.