NY LANDSLAGSSJEF: Roger Finjord (til høyre) blir ny landslagssjef for fotballjentene. I formiddag ble han presentert av fotballpresident Yngve Hallen.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
NY LANDSLAGSSJEF: Roger Finjord (til høyre) blir ny landslagssjef for fotballjentene. I formiddag ble han presentert av fotballpresident Yngve Hallen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Offisielt: Finjord ny landslagssjef for fotballjentene

- Voldsomt stolt.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): NFF kunngjorde tidlig i dag at Even Pellerud gir seg som landslagssjef for de norske fotballjentene.

Der ble det bekreftet at Roger Finjord blir ny landslagssjef. Han kommer fra rollen som assistenttrener.

- Vi er svært glade for at Roger takket ja. Han har vært en tydelig profil rundt laget tidligere, og brenner veldig for dette produktet. Han har tydelige, klare mål vi skal nå med dette laget her. Derfor er det gledelig at han takker ja, sa fotballpresident Yngve Hallen.

- Han har alle kvalitetene som skal til, blant annet et brennende engasjement, supplerer toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Finjord selv sammenligner oppgaven med å hoppe etter Wirkola.

- Jeg er voldsomt stolt over å få lov til å lede et av de to store flaggskipene i norsk fotball. Vi skal ut i nye farvann og ønsker inderlig å lykkes.

- Det er viktig for meg å innlede med en samtale jeg hadde med Even Pellerud i 2013. Det første han sa da, var at han ønsket å gi meg så mye tillit at jeg kunne få vokse og være med og utvikle. Det er ikke en dag jeg har følt at han ikke mente det han sa da, sier Finjord.

- Jeg skal gjøre alt jeg kan for at vi skal lykkes.

Den nye landslagstreneren er klar på at målet er å komme seg til OL, neste EM og så VM i Frankrike.

Fotballpresident Yngve Hallen brukte innledningen til å skryte av Even Pellerud. Han får av presidenten mye av æren for både lagets suksess og den økende populariteten de siste årene.