Offisielt: Legias anke avvist av UEFA

Tar saken til CAS.

SKUFFET: Boguslaw Lesnodorski, president i Legia Warszawa, er skuffet etter at klubben ikke får spille i Champions League. Foto: EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI/NTB Scanpix
SKUFFET: Boguslaw Lesnodorski, president i Legia Warszawa, er skuffet etter at klubben ikke får spille i Champions League. Foto: EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Legia Warszawas anke etter utkastelsen fra Champions League er nå offisielt avvist. 

Det skriver klubbpresident Boguslaw Lesnodorski på Twitter

- Negativ avgjørelse. Det er vanskelig å kommentere. Vi kommer til å anke til CAS i morgen, og fokuserer på å spille fotball, skriver Lesnodorski. 

Også styreformannen i klubben, Dariusz Mioduski, har uttalt seg på Twitter

- Dessverre vinner ikke fotballen. Vi tar saken til CAS, skriver han. 

Tidligere i dag meldte polsk presse at utfallet kom til å bli som det ble, blant andre Rzeczpospolita og Fakt.pl.

Ikke registrert Bakgrunnen for Champions League-bråket er:

Stillingen var 6-1 sammenlagt, og Legia Warszawas avansement var sikret. Torsdag, ettermiddagen etter kampen mot Celtic fikk Berg beskjed om at noe var galt.

Trener Berg lot Bartosz Bereszynski slippe innpå tre minutter før full tid i bortemøtet mot Celtic. Problemet var at Bereszynski ikke var spilleberettiget.

Han hadde stått over de tre foregående kampene i europacupen, slik UEFA krevde etter rødt kort forrige sesong. Men hans trekampskarantene ble aldri UEFA-registrert, siden han ikke var meldt på i troppen til de to oppgjørene i andre kvalifiseringsrunde. Hans eneste funksjon i den troppen ville vært som listefyll, noe Legia ikke så poenget med. 

Tapte på bortemål Men hadde de lest reglene nøye, hadde de sett at han måtte være påmeldt for at karantenen skulle bli godkjent.

Etter å ha gransket omstendighetene rundt Bereszynskis kosmetiske innhopp vedtok UEFA en knallhard straff: Fredag endret de resultatet fra 0-2 til 3-0 i kampen i Skottland. Det var akkurat nok til at Ronny Deila og Celtic gikk videre på bortemålsregelen.

Søndag anket Legia Warszawa UEFAs avgjørelse. De ba da om en rask saksbehandling, slik at det kom en avklaring i god tid før neste ukes Champions League-kvalifisering.

Der møter altså Celtic slovenske Maribor. 

LEGIA-TRENER: Henning Berg. Foto: REUTERS/Kacper Pempel/NTB Scanpix
LEGIA-TRENER: Henning Berg. Foto: REUTERS/Kacper Pempel/NTB Scanpix Vis mer