Offisielt: Legias anke er avvist av Uefa

Etter CL-bråket.

LEGIA-MANAGER: Henning Berg og Legia er ute av Champions League og anken første ikke fram hos Uefa. Det melder polsk presse. Foto: NTB Scanpix
LEGIA-MANAGER: Henning Berg og Legia er ute av Champions League og anken første ikke fram hos Uefa. Det melder polsk presse. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Legia Warszawas anke etter utkastelsen fra Champions League er nå offisielt avvist.

Det skriver klubbpresident Boguslaw Lesnodorski på Twitter

Tidligere i dag meldte polsk presse at så kom til å skje, blant andre Rzeczpospolita og Fakt.pl

- CAS Celtic gikk videre fra Champions League-kvaliken på bekostning av Legia etter at polakkene byttet inn Bartosz Bereszynski som ikke var spilleberettiget ifølge Uefa.

Mandag bekreftet Uefa overfor Dagbladet at de ville svare Legia i dag, onsdag.

Dagbladet snakket med Henning Berg søndag kveld. Da varslet nordmannen at klubben er villig til å anke så langt det lar seg gjøre.

- Vi vil anke så langt som mulig og er villig til å anke helt til CAS (Idrettens voldgiftsrett), sa Berg til Dagbladet.

Nå har imidlertid UEFAs beslutning blitt stående, så da bli kampprogrammet slik: 

Celtic møter Maribor (Slovenia) i Champions League-playoff 20. og 26. august.

Legia møter Aktobe (Kasakhstan) i Europaliga-playoff 21. og 28. august.

Ikke registrert Bakgrunnen for Champions League-bråket er:

Stillingen var 6-1 sammenlagt, og Legia Warszawas avansement var sikret. Torsdag, ettermiddagen etter kampen mot Celtic fikk Berg beskjed om at noe var galt.

Trener Berg lot Bartosz Bereszynski slippe innpå tre minutter før full tid i bortemøtet mot Celtic. Problemet var at Bereszynski ikke var spilleberettiget.

Han hadde stått over de tre foregående kampene i europacupen, slik UEFA krevde etter rødt kort forrige sesong. Men hans trekampskarantene ble aldri UEFA-registrert, siden han ikke var meldt på i troppen til de to oppgjørene i andre kvalifiseringsrunde. Hans eneste funksjon i den troppen ville vært som listefyll, noe Legia ikke så poenget med.

Tapte på bortemål Men hadde de lest reglene nøye, hadde de sett at han måtte være påmeldt for at karantenen skulle bli godkjent.

Etter å ha gransket omstendighetene rundt Bereszynskis kosmetiske innhopp vedtok UEFA en knallhard straff: Fredag endret de resultatet fra 0-2 til 3-0 i kampen i Skottland. Det var akkurat nok til at Ronny Deila og Celtic gikk videre på bortemålsregelen.

Søndag anket Legia Warszawa UEFAs avgjørelse. De ba da om en rask saksbehandling, slik at det kom en avklaring i god tid før neste ukes Champions League-kvalifisering. Der står nå Celtic som motstander mot Maribor.