Offisielt: Louis van Gaal ferdig i Manchester United

- Jeg er veldig skuffet.

FARVEL:  Louis van Gaal vinket til fotografene da han kjørte ut fra Manchester Uniteds treningsfelt Carrington mandag kveld. Foto: NTB Scanpix
FARVEL: Louis van Gaal vinket til fotografene da han kjørte ut fra Manchester Uniteds treningsfelt Carrington mandag kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var i dag bred enighet i engelske medier om at Louis van Gaal hadde fått sparken som manager i Manchester United. Og nå er det offisielt: Nederlenderen er ferdig i klubben.

Det skriver United på sin offisielle hjemmeside.

Oppsigelsen skjer to år inn i den opprinnelige kontrakstida på tre år. Ifølge rapportene får van Gaal en fallskjerm på rundt seks millioner pund (rundt 72 millioner norske kroner) når han nå forlater klubben. Det er den samme summen han tjente i året som manager.

- Jeg er veldig skuffet over at jeg ikke får fullføre treårsplanen. Jeg mener fundamentet er på plass for klubben til å utvikle seg og oppnå enda større suksess. Jeg håper seieren i FA-cupen vil gi klubben en plattform å bygge videre på neste sesong, slik at den kan  gjenopprette suksessen som de engasjerte supporterne krever, sier van Gaal.

Han fortsetter:

- Etter å ha trent klubber i Nederland, Spania og Tyskland har jeg alltid håpet på muligheten for å trene et lag i engelsk fotball og bli en del av den engelske kulturen. Begge disse erfaringene har levd opp til forventningene og har vært fantastiske. Jeg vil takke spillerne mine og ønske dem lykke til neste sesong. Det har vært en ære å jobbe med dem. Spesielt flott har det vært å se så mange unge spillere ta sjansen og få gjennombrudd på førstelaget. Jeg ser fram til at de utvikler seg ytterligere neste sesong. Takk til eierne og styret i Manchester United for at de ga meg muligheten til å trene denne store klubben.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer