Offisielt: Manchester United gjør Maguire til verdens dyreste forsvarsspiller

Overgangssagaen er over. Ole Gunnar Solskjær og Manchester United har fått sin mann, og Harry Maguire er nå verdens dyreste forsvarsspiller.

UNITED-KLAR: Ole Gunnar Solskjær har sikret seg Harry Maguire. Foto: Manchester United.
UNITED-KLAR: Ole Gunnar Solskjær har sikret seg Harry Maguire. Foto: Manchester United.Vis mer

Overgangen ble først bekreftet av Leicester. Like etter bekreftet Manchester United det samme på deres nettsider.

- Klubben ønsker å takke Harry for hans bidrag i en periode av stor utvikling for klubben, og vi setter pris på Harrys profesjonalitet og dedikasjon til Leicester og hans lagkamerater under forhandlingene med Manchester United, skriver The Foxes i pressemeldingen.

Verdens dyreste forsvarer

Overgangen kommer neppe som en overraskelse på noen.

Maguire har vært koplet til Manchester United i lang tid, og møtene mellom Manchester United og Leicester skal ha pågått lenge.

Nå er omsider alt i orden, og Manchester United betaler ifølge rapportene 80 millioner pund - drøye 865 millioner kroner - for midtstopperen, som fra før har Sheffield United, Hull City og Leicester på CV-en.

- Jeg er strålende fornøyd med å ha signert for denne fantastiske klubben. Når Manchester United kommer og banker på døra, er det en fantastisk mulighet, sier Maguire selv, som også retter en takk til alle i Leicester.

I UNITED-RØDT: Harry Maguire. Foto: Manchester United.
I UNITED-RØDT: Harry Maguire. Foto: Manchester United. Vis mer

Maguire har skrevet under på en seksårskontrakt med de røde djevlene, og sier at han har hatt gode samtaler med Ole Gunnar Solskjær.

- Etter samtalene med manageren må jeg si at jeg er optimistisk når det gjelder dette prosjektet. Ole vil bygge et lag som kan vinne trofeer. Nå gleder jeg meg til å møte de nye lagkameratene mine og komme i gang med sesongen.

Det har vært litt av en reise for Maguire, som nå er verdens dyreste forsvarsspiller - en tittel Virgil van Dijk har hatt siden desember 2017. For fem år siden, da Hull hentet Maguire fra Sheffield United, betalte de drøye 43 millioner kroner for midtstopperens tjenester.

Da Leicester hentet ham fra The Tigers i forkant av 2017/18-sesongen, betalte de 140 millioner kroner.

Nå er 26-åringen, som har vært svært god for Leicester og som har etablert seg som fast på det engelske landslaget, verdens dyreste forsvarsspiller, og tidligere Manchester United-spiller Bojan Djordjic sier prislappen på Maguire svir.

LIKER MAGUIRE, MEN: Bojan Djordjic skulle helst ha sett at United fikk kloa i Matthijs De Light, som gikk til Juventus langt billigere enn prisen det rapporteres for Harry Maguire. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Vis mer

Solskjær strålende fornøyd

Solskjær sier selv i Manchester Uniteds pressemelding at han er veldig fornøyd med at Maguire er på plass.

- Han er en av de beste midtstopperne i fotballen, og jeg er strålende fornøyd med at vi har sikret signaturen hans.

- Han er fantastisk til å lese spillet, og har stor tilstedeværelse på banen. Han er rolig under press, og har ro med ballen i beina og tilstedeværelse i begge bokser. Jeg er sikker på at han passer veldig godt inn med gruppen både av og på banen. Han har en fantastisk personlighet og er et strålende tilskudd til klubben, sier Solskjær.

Ifølge rapportene er Maguire høyaktuell for å starte Manchester Uniteds første Premier League-kamp. Ole Gunnar Solskjær & co. sesongåpner hjemme på Old Trafford mot Chelsea søndag 11. august.

Torsdag 8. august stenger for øvrig overgangsvinduet for engelske klubber, mens andre europeiske klubber kan handle frem til måneden er over. Fredag sparker Liverpool og Norwich i gang 2019/20-sesongen i Premier League.